Deler ut eiendommer til 1 krone

Det er en av verdens viktigste finansbyer. Men blant milliardærer og eiendomskonger, må de fattigste bo i «kistehjem».

BOLIGKRISE: I Norge bor det rundt 16,5 innbyggere per kvadratkilometer. Tilsvarende tall for Hongkong er på 6539, og hvert eneste år flytter store mengder mennesker til området. Det har utløst en nær ufattelig boligkrise. Foto: Paul Brown / REX / NTB Scanpix
BOLIGKRISE: I Norge bor det rundt 16,5 innbyggere per kvadratkilometer. Tilsvarende tall for Hongkong er på 6539, og hvert eneste år flytter store mengder mennesker til området. Det har utløst en nær ufattelig boligkrise. Foto: Paul Brown / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligmarkedet i Hongkong har gang på gang blitt beskrevet som verdens vanskeligste. Det er nær umulig å komme seg inn på boligmarkedet i regionen, hvor enkelte står på ventelister for boliger så lenge som fem år.

Dagbladet skrev i januar i fjor om hvordan situasjonen i den tidligere britiske kolonien har blitt så kritisk at myndighetene i Hongkong ville bruke gigantsummer på å løse problemet.

Den foreslåtte løsningen var å bygge fire kunstige øyer i havområdene mellom øyene Hongkong og Lantau, for å gi plass til 1,1 millioner mennesker fra 2032. Prosjektet har en anslått prislapp på svimlende 559 milliarder kroner.

Problemene startet nærmest samme dag som planene ble avdekket i 2018. En lang rekke eksperter har slaktet prosjektet og planene har også vært gjenstand for mange demonstranters sinne.

«Gir» bort tomter

Raseriet har imidlertid ikke bare vært rettet mot myndighetene. Også regionens eiendomskonger har fått huden full, for at de tjener enorme formuer på de skyhøye boligprisene - mens befolkningen lider.

Kinesiske statlige medier har også blandet seg inn, og har rettet krass kritikk mot eiendomsutviklere i Hongkong, som de mener har kastet bensin på demonstrantenes bål ved å være med på å presse boligprisene oppover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer