Hudfletter regjeringen:

- Den norske stat vasser i penger

Investor Jan Petter Sissener mener storstreiken kunne vært unngått med enkle grep. Han gir regjeringen det glatte lag.

KUTT: Jan Petter Sissener mener regjeringa burde senke skatter og avgifter. Foto: Erlend Aas / NTB
KUTT: Jan Petter Sissener mener regjeringa burde senke skatter og avgifter. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har full respekt for at man ikke ønsker nedgang i reallønna, sier investor og millionær Jan Petter Sissener til Børsen.

Mandag morgen gikk 25 000 LO- og YS-medlemmer ut i streik, etter brudd i forhandlingene med NHO søndag.

LOs krav var økt kjøpekraft. For at LOs medlemmer skal få økt kjøpekraft, må lønnsoppgjøret ligge over 4,9 prosent, som er den anslåtte inflasjonen i 2023.

Søndag skrev flere medier at LO valgte å takke nei til 5,2 prosent.

- Jeg registrerer at arbeidsgiversiden har valgt å bryte den lovpålagte taushetsplikten og gå ut med ett enkelttall som skal stamme fra riksmeklerens skisse, hevder LO-leder Peggy Hessen Følsvik overfor Børsen.

- En skam

Sissener mener det er en helt annen part enn LO og NHO som egentlig sitter på nøkkelen som kan føre til at både næringsdrivende og arbeidstakere kommer godt ut av oppgjøret: Staten.

- Det er en skam at staten sal gå med mer enn 1000 milliarder i overskudd, mens vi samtidig har skyhøye avgifter og skatter, sier han til Børsen.

Tidligere mandag sa sjeføkonom i Eika Gruppen, Jan Ludvig Andreassen, til NRK at staten burde gi mer av sitt overskudd. Sissener legger seg på sjeføkonomens linje. Han foreslår å fjerne skatt opp de første to- til tre hundretusen som tjenes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer