MYRE i Vesterålen (Dagbladet): Han er reder og skipper, men foretrekker å bli omtalt som fisker - Rolf Guttorm Kristoffersen fra Vesterålen. Nå speider 52-åringen utover mot Barentshavet, han vet at skreien kommer.
- Det er en underlig tid, konstaterer Kristoffersen.
- Det er både uoversiktlig og usikkert. Det er ille nok at vi risikerer at noen blir smittet, og at fiskemottak kan bli stengt ned. Det skal vi nok klare å leve med. Verre er det at den forbanna coronaen har ført til at vi ikke vet hvordan markedet for skreien blir, sier fiskeren.
- Til tross for all usikkerhet, tror jeg årets kvote blir fisket, men vi må nok påregne å bruke litt lengre tid, sier Kristoffersen.
Markedet
Virkeligheten er at restauranter, hoteller og cateringselskaper i Europa de siste åra har stått i kø, for å kunne servere delikatessen fra nord – skreien – nå har mange av dem måtte stenge, på grunn av coronaen.
- Det positive er at markedet har endret seg til et større hjemmekonsum.
- Dagligvarekjedene i Europa selger nå mer norsk fisk enn tidligere. Næringa har nå bevilget mer penger til profilering og markedsføring av norsk skrei. Sjømatrådet skal ha ros for hvordan de har markedsført norsk sjømat i utlandet, sier Kristoffersen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger