Den styrtrike prinsens bløff avslørt

Han skulle ta utdannelse, men den 19 år gamle sjeiken var selv mer opptatt av gambling og raske biler.

BLØFF: 19 år gammel dro sjeik Khalifa bin Hama bin Khalifa Al Thani til Los Angeles for å utdanne seg, men han gjorde stort sett alt mulig annet enn å gå på skolen. Foto: Wikimedia
BLØFF: 19 år gammel dro sjeik Khalifa bin Hama bin Khalifa Al Thani til Los Angeles for å utdanne seg, men han gjorde stort sett alt mulig annet enn å gå på skolen. Foto: Wikimedia Vis mer
Publisert

I 2011 ankom den da 19 år gamle sjeik Khalifa bin Hamad bin Khalifa Al Thani, eller KHK som han gjerne refererer til seg selv som, Los Angeles fra Qatar.

Prinsens entourage

Som sønn av den daværende emiren, bror av den nåværende emir, ankom han landet i privatfly. Når man er en del av familien som leder den styrtrike oljestaten Qatar, står det aldri på pengene.

Med seg til Los Angeles hadde den unge sjeiken et helt entourage med fettere og tjenestefolk. Det var sjåfører, sikkerhetsvakter og personlige trenere. En ansatt hadde som oppgave å lage te til Al Thani, og en stappet KHKs vannpipe.

Årsaken til at den 19 år gamle sjeiken dro til Los Angeles var at han skulle gå på skole. Og det gjorde han også, tilsynelatende.

Hadde det ikke vært for skandalen som ble rullet opp rundt kjendiser i fjor, der de ble siktet, og dømt, for å ha bestukket opptaktskontorer og prøveadministratorer ved eliteuniversiteter rundt om i USA, for å sikre sine egne barn adgang på skolene, så hadde den unge sjeikens Los Angeles-eventyr forblitt et få visste om.

Nå er ikke sjeiken og hans styrtrike familie innblandet i skandalen som ble rullet opp i fjor, men Los Angeles Times fikk tips om å ta en nærmere titt på sjeikens utdannelse i USA. Og der fant de en oppsiktsvekkende historie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer