- Den tøffeste mentale utfordringen

Eieren av bollesuksessen, som i år vil sette rekord, forteller om en reise som inkluderer både en bikini til Siv Jensen - og en tøff mental utfordring.

POPULÆRT: Espa Bolleland vil slå tidligere rekorder og nå en viktig milepæl. Bildet er tatt i 2021. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆRT: Espa Bolleland vil slå tidligere rekorder og nå en viktig milepæl. Bildet er tatt i 2021. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

En snau time fra Oslo ligger stedet der lavt blodsukker, og kanskje sommerkroppen, kan ta seg en bolle.

De fleste, i alle fall på Østlandet, har hørt om Espa Bolleland. Det kanskje ikke alle vet, er at de har et helt annet årshjul enn alle andre.

- Mangla noen få boller

Onsdag før skjærtorsdag er nemlig årets høydepunkt - rene julaften - for bollegiganten.

5. april skal 27 ansatte stille seg bak disken for å selge 18 000 boller, hevder de selv.

I år er målet å selge 2,1 millioner boller. Det har de aldri klart.

- Vi hadde det samme målet i fjor, men vi mangla noen få boller. Får bare kjøre på i år, sier Roger Danielsberg til Børsen.

- Man må ha et litt hårete mål, legger han til.

Danielsberg, som eier sjappa sammen med Rune Gulbrandsen og Morten Støen, har vært i bolle-gamet lenge. Han forklarer at han jobbet på en annen bensinstasjon på 90-tallet da han fikk et tilbud:

- Jeg ble med Rune i 1998, han spurte om jeg ville drive egen butikk. Og så har det balla på seg, ettersom ting har vokst.

Avgjørelsen har vist seg lukrativ.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer