- Den tøffeste mentale utfordringen

Eieren av bollesuksessen, som i år vil sette rekord, forteller om en reise som inkluderer både en bikini til Siv Jensen - og en tøff mental utfordring.

POPULÆRT: Espa Bolleland vil slå tidligere rekorder og nå en viktig milepæl. Bildet er tatt i 2021. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆRT: Espa Bolleland vil slå tidligere rekorder og nå en viktig milepæl. Bildet er tatt i 2021. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

En snau time fra Oslo ligger stedet der lavt blodsukker, og kanskje sommerkroppen, kan ta seg en bolle.

De fleste, i alle fall på Østlandet, har hørt om Espa Bolleland. Det kanskje ikke alle vet, er at de har et helt annet årshjul enn alle andre.

- Mangla noen få boller

Onsdag før skjærtorsdag er nemlig årets høydepunkt - rene julaften - for bollegiganten.

5. april skal 27 ansatte stille seg bak disken for å selge 18 000 boller, hevder de selv.

I år er målet å selge 2,1 millioner boller. Det har de aldri klart.

- Vi hadde det samme målet i fjor, men vi mangla noen få boller. Får bare kjøre på i år, sier Roger Danielsberg til Børsen.

- Man må ha et litt hårete mål, legger han til.

Danielsberg, som eier sjappa sammen med Rune Gulbrandsen og Morten Støen, har vært i bolle-gamet lenge. Han forklarer at han jobbet på en annen bensinstasjon på 90-tallet da han fikk et tilbud:

- Jeg ble med Rune i 1998, han spurte om jeg ville drive egen butikk. Og så har det balla på seg, ettersom ting har vokst.

Avgjørelsen har vist seg lukrativ.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.