Kraftig prisvekst på mat:

- Denne gangen er det alvor

Næringsministeren langer ut mot det han mener er en «uting» i dagligvarebransjen. Nå varsler han flere grep overfor matgigantene.

DAGLIGVAREBRANSJEN: Næringsminister Jan Christian Vestre inviterer pressen til frokostmøte på Mathal... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag inviterte næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til pressemøte om konkurransesituasjonen i dagligvarebransjen.

Der la han fram flere konkrete tiltak for å sikre bedre maktbalanse i dagligvaremarkedet. Målet er å bidra til bedre utvalg og lavere priser for forbrukerne.

- Denne gangen er det alvor. Vi har fullt trøkk på konkurranseforholdene i dagligvarebransjen. Det skylder vi forbrukerne. Vi må gjøre det grundig, men også effektivt. Derfor er det viktig med trøkk og en god offentlig debatt, sa Vestre på pressemøtet.

Regjeringen vil forby usaklig prisdiskriminering fra leverandører i dagligvarebransjen, og sender to alternative forslag ut til høring.

- Innkjøpspriser har stor betydning for dagligvarekjedenes lønnsomhet og mulighet til å konkurrere hardt mot andre dagligvarekjeder. Dersom noen dagligvarekjeder systematisk og over lengre tid får bedre betingelser enn andre, vil det kunne skade konkurransen. Vi må for all del unngå at forbrukeren sitter igjen med dårligere utvalg og høyere priser enn nødvendig, sier Vestre.

- Kan gripe inn

I tillegg vil næringsministeren gi Konkurransetilsynet kraftigere muskler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer