Denne hytta koster flere millioner

Heller ikke den erfarne eiendomsmekleren Tore Solberg har vært borti noe liknende.

SPESIELT: - Denne hytta ble aldri ferdigstilt. Nå selges den for flere millioner. Foto: Karl Filip Kronstad. Reporter: Jonas Andersen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

At det ligger ute ei hytte for 2,4 millioner kroner på Vesterøya i Sandefjord, får neppe noen til å sperre opp øynene.

Uferdig

Men hytta som Eiendomsmegler 1 Fritid Vestfold har ute for salg, er likevel noe utenom det vanlige - den er nemlig ikke ferdig. Den har ikke soverom, ikke toalett, ikke kjøkken og strengt tatt heller ikke stue. Den består utelukkende av ett uferdig rom.

- Det spesielle med dette objektet er tomta. Her har du sol fra morgen til kveld og en flott beliggenhet med utsikt, sier mekler Tore Solberg til Sandefjords Blad, som først omtalte hytta.

Overfor Børsen innrømmer Solberg at salg av ei helt uferdig hytte er noe nytt også for ham, som har lang erfaring i bransjen.

- Det er jo en del som kjøper ei hytte som er gammel, og som de vil rive for å bygge nytt. Det er ikke noe ukjent. Men at folk ikke har bygd ferdig, det tror jeg er første gang jeg har vært med på, sier Solberg.

Aldri vært ferdig

Ifølge salgsoppgaven ble det første gang påbegynt bygging på den 58 kvadratmeter store hytta i 1969. Så vidt eiendomsmekleren, vet har det aldri stått noen fullverdig hytte på eiendommen, og det er også lenge siden det ble gjort noe arbeid der.

- Den har sett sånn ut i veldig mange år, sier Solberg.

For øyeblikket er hytta i realiteten bare et åpent, uferdig rom. Dersom det ikke avskrekker, er det gode muligheter for kjøper å selv velge hvordan vedkommende vil utnytte plassen.

Eller, som det står i salgsoppgaven:

«Hytta er ikke ferdigstilt, og framstår som et oppussingsarbeid. Hytta er ikke inndelt i rom eller [har] ferdigstilte overflater. Det er sommervann til hyttevegg. Det er ikke avløpsrør i hytta.»

- Fin utsikt

Tomta du «får med på kjøpet», eller som i realiteten er det du kjøper, er på 2200 kvadratmeter og har, ifølge annonsen, «sol fra soloppgang til solnedgang klokka 22.30».

Hytta ligger svært usjenert til, i det Solberg beskriver som et flott område.

- Du har fin utsikt til Sandefjordsfjorden, sier Solberg.

- Hvordan har pågangen vært?

- Det har vært brukbart, jeg synes det. Vi har hatt noen bud, men det har ikke vært på det nivået selger har vært villig til å akseptere.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Fantastisk sesong

- Og nå vurderer dere å legge hytta bort for vinteren, og så legge den ut på markedet igjen til våren?

- Ja, vi fikk inn dette oppdraget forholdsvis seint på sommeren, og vi har ikke fått noen dreis på det ennå, dessverre. Nå er det meste av sesongen ferdig for i år, og hvis vi ikke får noe rimelig bud snart, må vi pakke sammen og ta den ut igjen til våren.

Men der Solberg og hans kolleger ikke føler de har fått dreisen på salget av den uferdige hytta på Vesterøya, har sommersesongen som helhet vært noe ganske annet.

- Det har vært fantastisk. Helt utrolig, oppsummerer mekleren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer