Derfor ble hun fengslet

Den danske rikingdattera Elvira Pitzner ble forrige uke arrestert i Dubai. Dette er årsaken.

ANKLAGES: Rikingdatteren Elvira Pitzner skal være løslatt fra fengsel i Dubai, men får ikke forlate landet. Foto: Per Lange / Ritzau Scanpix / NTB
ANKLAGES: Rikingdatteren Elvira Pitzner skal være løslatt fra fengsel i Dubai, men får ikke forlate landet. Foto: Per Lange / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Forrige ukes kjærestetur til Dubai tok en brå vending for den danske realitystjerna og rikingdattera Elvira Pitzner (26).

Kort tid etter at hun landet på arabisk jord, ble superkjendisen arrestert.

Det viste seg at Pitzners ekskjæreste, den iransk-fødte bokseren Milad Saadati, hadde anmeldt henne for utroskap - en ugjerning som ikke er straffbar i Danmark, men som i Dubai kan resultere i en direktebillett til kasjotten og opp til tre år bak murene.

For at dette skal bli utfallet, kreves det imidlertid grundig dokumentasjon.

- Det skal kunne bevises at det er snakk om et fysisk forhold, og det skal helst være vitner til det, sier han.

Det fastslår advokat i De forente arabiske emirater, Thomas Friis Nielsen, overfor danske TV2.

Gikk rett til politiet

Pitzer er datter av diamanthandleren Katerina Pitzner, og har blitt et kjent fjes på danske fjernsyn gjennom realityserien «Diamantfamilien» som gjennom flere sesonger har blitt vist på dansk TV 2.

For noen år tilbake flyttet Pitzner-familien til Dubai, der dattera ble stormforelsket i den iransk-fødte bokseren Milad Saadati.

Tidligere i sommer ble det derimot kjent at det var slutt mellom Pitzner og Saadati. Det brutale bruddet ble blant annet omtalt i danske Se og Hør, der sistnevnte gikk hardt ut mot både Pitzner og familien hennes.

I et intervju med bladet hevdet Saadati at han hadde mange av sine ting hos Pitzner i Danmark, og at hun nektet å sende dem tilbake til ham.

Da han fikk vite at hun var i Dubai, gikk han derfor rett til politiet.

- Ikke nok å slå opp

Jesper Petersen, islamforsker ved Universitetet i Stavanger, forklarer overfor Børsen at Pitzner ble arrestert som følge av mistanke om ekteskapsbrudd.

- Det skyldes at hun har blitt tatt på ferie med kjæresten, uten å være skilt fra mannen sin, sier han.

Bakgrunnen for anmeldelsen er at Saadati og Pitzner i 2021 inngikk et islamsk ekteskap, noe som kan være nødvendig for å kunne bo sammen i De forente arabiske emirater.

- I mange land i Midtøsten er det enten en forventning eller et krav om at man gifter seg før man flytter sammen, sier Petersen til Ekstra Bladet.

- Den juridiske delen av et ekteskap i De forente arabiske emirater kan inngås ved å møte opp på et kontor hos domstolen. Det trenger ikke å være høytidelig, og det har ikke samme form som et dansk ekteskap. Man blir ikke viet av en imam, fortsetter han.

Denne typen ekteskap er imidlertid bindende.

- Hvis man vil ut av det, er det ikke nok å slå opp. Det krever en skilsmisse, fastslår Petersen.

- Vanskelig å bevise

Ifølge advokat Thomas Friis Nielsen er det en fordel at Elvira Pitzner kommer fra Danmark.

- Dommerne er forsiktige med å idømme fengselsstraff til utlendinger. Hvis man faktisk blir dømt, er det ofte i det nedre sjiktet, sier han.

- I de aller fleste tilfellene tror jeg ikke folk blir dømt i denne typen saker, fordi det er så vanskelig å bevise.

Friis Nielsen påpeker at det må kunne bevises at hun er i et fysisk - altså seksuelt - forhold med en annen, ettersom det er sex utenfor ekteskap som er ulovlig i Dubai.

- Et kyss er ikke nok. Det er heller ikke nok at du er sammen med en annen, sier han.

Uklart

I helgen kunne Børsen melde at Pitzner hadde blitt løslatt fra fengsel. Hun kan imidlertid ikke forlate landet, ettersom passet hennes har blitt inndratt av myndighetene.

Danske myndigheter har bekreftet overfor Ekstra Bladet at de har bidratt med «konsulær bistand».

Det er foreløpig uklart når rikingdattera vil få tillatelse til å reise tilbake til Danmark.