Støre klokke

Derfor bruker Støre billigklokke

Jonas Gahr Støre har flere titalls millioner på bok og kan bli Norges neste statsminister. Klokka han har på hånda koster bare noen hundre kroner.

ENKELT: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør enkle valg i klokkeveien. Her besøker han ungdomsbedriften Lif Laga i Grorruddalen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet.
ENKELT: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør enkle valg i klokkeveien. Her besøker han ungdomsbedriften Lif Laga i Grorruddalen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jonas Gahr Støre er ifølge ligningen god for over 50 millioner kroner og er tidligere toppdiplomat. Han er kjent for å kle seg i mørke dresser over nystrøkne hvite skjorter. Når han en sjelden gang skal dresse ned tar han på seg en pen flanellsskjorte.

Karikaturtegnerne ynder sågar å avbilde ham med flosshatt. Men klokka han bærer på hånda er av enkleste sort.

Tretti år

Et svart Swatch plastur, med hvit urskive og datoangivelse. Ifølge ham selv koster den mellom 300 og 400 kroner.

- Jeg har hatt den så lenge jeg kan huske. Siden 90-tallet, forteller Ap-lederen til Dagbladet.

- Jeg synes den er tydelig, og den er pen og den er lett. Når den er utslitt kan jeg kjøpe en ny.

Støre forteller at selv om han har hatt den samme type klokka i nærmere tretti år, har han byttet den ut flere ganger. Sist for to – tre år siden.

- Jeg bytter batteri når batteriet går ut, men hvis glasset blir for slitt, så bytter jeg klokke.

Kan bade

Amerikanske presidenter er blant dem som er kjente for å bruke dyrebare klokker. Den såkalte presidentklokka «Cricket» som produsenten Vulcain har gitt til nesten samtlige amerikanske presidenter siden 1953 har en prislapp fra nesten 40 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer