Isabelle Ringnes

Derfor bytter hun: - Viktig

Isabelle Ringnes stemmer ikke lenger Høyre.

POLITISK ENGASJERT: Isabelle Ringnes skulle gjerne vært politiker - om hun hadde hatt tid til det. Foto: Kristin Svorte
POLITISK ENGASJERT: Isabelle Ringnes skulle gjerne vært politiker - om hun hadde hatt tid til det. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

- Hvis jeg kunne levd et parallelt liv, så skulle jeg gjerne gått aktivt inn i politikken. Men det er dessverre ikke mulig, ettersom tida mi er smekkfull med annen jobb.

Det skriver Isabelle Ringnes (34) i en e-post til Børsen.

Onsdag ble det kjent at gründeren og mangemillionæren har byttet parti: fra Høyre, til Venstre.

- Summen av saker

I fjor ble hun valgt inn på Høyres liste i Oslo, men i mars fortalte hun at hun hadde trukket seg.

Om snuoperasjonen skriver hun følgende:

- Det er summen av mange saker, og at Venstre i større grad reflekterer mine verdier og prioriteringer innenfor noen kjernesaker. Det handler blant annet om spørsmål innen miljø, dyrevelferd, mangfold og likestilling, som er spesielt viktig for meg.

Det er en smørbrødliste av saker Ringnes viser til når hun utdyper sitt engasjement i Venstre:

  • Hun mener at hennes nye parti gjør en god innsats for å beskytte dyr, og fremme bedre behandling og velferd i landbruket. Hun nevner strengere dyrelovgivning, tiltak for bedre plassforhold for dyr, utendørsarealer og naturlig atferd. At de har fått gjennomslag for å forby pelsdyroppdrett, og vært proaktive når det gjelder samarbeid med dyrevernsorganisasjoner.
  • Når det gjelder likestilling så deler hun syn med Venstre på å fremme LHBTQI+-rettigheter, som å forby konverteringsterapi og innføre en tredje kjønnskategori. Hun mener de er forkjempere for universell utforming, og at de ønsker en større satsing på kvinnehelse, foreldrepermisjon og barnehageplasser.
  • Hun er også enig i partiets miljøpolitikk, og nevner satsing på bærekraftig energi, utvikling av fornybar energiproduksjon som vannkraft, vindkraft og solenergi, og styrking av kollektivtrafikk og elektriske kjøretøy.

- Kommer du til å være aktiv i Venstre?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.