Isabelle Ringnes

Derfor bytter hun: - Viktig

Isabelle Ringnes stemmer ikke lenger Høyre.

POLITISK ENGASJERT: Isabelle Ringnes skulle gjerne vært politiker - om hun hadde hatt tid til det. Foto: Kristin Svorte
POLITISK ENGASJERT: Isabelle Ringnes skulle gjerne vært politiker - om hun hadde hatt tid til det. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

- Hvis jeg kunne levd et parallelt liv, så skulle jeg gjerne gått aktivt inn i politikken. Men det er dessverre ikke mulig, ettersom tida mi er smekkfull med annen jobb.

Det skriver Isabelle Ringnes (34) i en e-post til Børsen.

Onsdag ble det kjent at gründeren og mangemillionæren har byttet parti: fra Høyre, til Venstre.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Summen av saker

I fjor ble hun valgt inn på Høyres liste i Oslo, men i mars fortalte hun at hun hadde trukket seg.

Om snuoperasjonen skriver hun følgende:

- Det er summen av mange saker, og at Venstre i større grad reflekterer mine verdier og prioriteringer innenfor noen kjernesaker. Det handler blant annet om spørsmål innen miljø, dyrevelferd, mangfold og likestilling, som er spesielt viktig for meg.

Det er en smørbrødliste av saker Ringnes viser til når hun utdyper sitt engasjement i Venstre:

  • Hun mener at hennes nye parti gjør en god innsats for å beskytte dyr, og fremme bedre behandling og velferd i landbruket. Hun nevner strengere dyrelovgivning, tiltak for bedre plassforhold for dyr, utendørsarealer og naturlig atferd. At de har fått gjennomslag for å forby pelsdyroppdrett, og vært proaktive når det gjelder samarbeid med dyrevernsorganisasjoner.
  • Når det gjelder likestilling så deler hun syn med Venstre på å fremme LHBTQI+-rettigheter, som å forby konverteringsterapi og innføre en tredje kjønnskategori. Hun mener de er forkjempere for universell utforming, og at de ønsker en større satsing på kvinnehelse, foreldrepermisjon og barnehageplasser.
  • Hun er også enig i partiets miljøpolitikk, og nevner satsing på bærekraftig energi, utvikling av fornybar energiproduksjon som vannkraft, vindkraft og solenergi, og styrking av kollektivtrafikk og elektriske kjøretøy.

- Kommer du til å være aktiv i Venstre?

- Jeg kommer ikke til å være veldig aktiv i Venstre, men jeg kommer til å heie på de flinke politikerne våre fra sidelinja.

Hun ser ingen grunn til å holde hva hun vil stemme hemmelig for offentligheten.

- Det å være politiker virker som en veldig spennende, men utrolig krevende jobb. Jeg er imponert over all innsatsen politikerne våre legger ned. Det er neppe lett å svare på alt og til alle hele tida, skriver hun.

- Kjempebra

Venstre-leder Guri Melby jubler fra valgkampturné i Lofoten.

- At Isabelle Ringnes, med sin kompetanse knyttet til særlig teknologi og likestilling, velger Venstre, tar jeg som en stor kompliment til vår politikk, skriver hun i en SMS til Børsen.

Partiet blir alltid glade for at dyktige folk føler seg hjemme hos dem, skriver hun.

- Vi håper det betyr at vi klarer å vise at vi er et framoverlent og moderne parti, fortsetter hun.

Melby berømmer også Ringnes' timing.

- At hun i tillegg vil synliggjøre sitt partivalg når vi nå kicker i gang valgkampen for fullt, er selvsagt kjempebra for oss. Jeg håper at de som deler hennes hjertesaker og engasjement også vurderer oss, skriver hun - i god valgkampånd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer