Derfor dropper han gutteklubben

- Vil heller gå en tur i Nordmarka.

IKKE PÅ MEDLEMSLISTA: I Norske Selskab finner man superrike nordmenn, næringslivstopper, kulturelite og samfunnstopper. Milliardær Olav Thon har derimot ingen planer om å innlemmes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE PÅ MEDLEMSLISTA: I Norske Selskab finner man superrike nordmenn, næringslivstopper, kulturelite og samfunnstopper. Milliardær Olav Thon har derimot ingen planer om å innlemmes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den lukkede herreklubben Norske Selskab har denne måneden skapt voldsom debatt. Like før jul ble spørsmålet om å utrede kvinnelig medlemskap raskt sablet ned av opprørte medlemmer.

Det har ført til at stortingspolitikere har tordnet mot klubben. Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås har svart med livslang boikott, og norsk forlagsbransjes mektigste mann, Mads Nygaard, har meldt seg ut i protest.

For snart to uker siden kulminerte den betente situasjonen med at selv styrelederen tok sin hatt og gikk etter 37 år.

- Har vært gjest

Den eksklusive klubben består likevel fortsatt av noen av Norges rikeste menn. Det ville kanskje da ikke vært så unaturlig å finne eiendomskonge Olav Thon (96) på medlemslista.

Da skal du imidlertid lete godt og lenge, ifølge 96-åringen selv.

- Jeg har vært invitert som gjest et par ganger, men jeg er ikke medlem, sier Olav Thon til Børsen.

Artikkelen fortsetter under:

- Er det en grunn til at du ikke er medlem?

- Jeg går ikke i sånne selskaper, da vil jeg heller gå en tur i Nordmarka, sier Thon - som er kjent for sin friluftsinteresse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer