Olga Skabejeva (37):

Derfor er hun på verdens svarteliste

- Ser ut til å være bevisst sin kyniske rolle i den russiske propagandamaskinen.

OMSTRIDT: EU er langt fra nådig i sin beskrivelse av den russiske programlederen og journalisten Olga Skabejeva. Foto: Presidential Press and Information Office
OMSTRIDT: EU er langt fra nådig i sin beskrivelse av den russiske programlederen og journalisten Olga Skabejeva. Foto: Presidential Press and Information Office Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har sett Olga en del på russisk TV, der hun sammen med mannen sin leder noen av de verste tv-debattene i den forstand at de er aggressivt sjåvinistiske, sier statsviter og forsker ved OsloMet, Jørn Holm-Hansen, til Børsen.

EUs sanksjonsliste blir stadig lenger, og inneholder nå navn på oligarker, forretningsmenn, propagandister, militærprofiler og regjeringsmedlemmer. Til sammen rammer sanksjonene 702 individer og 53 selskaper.

I mylderet av høytstående og middelaldrende menn, dukker forholdsvis ukjente Olga Skabejeva (37) opp.

Børsen har, via en lang rekke Russland-eksperter, forsøkt å danne et konkret bilde av 37-åringen - som nå er innlemmet i «verdens svarteliste». Tross Skabejevas offentlige virke som programleder og journalist, viser tilgangen på informasjon seg å være begrenset.

- Populært talkshow

Et raskt søk på Google sørger riktignok for et mindre flatterende førsteinntrykk: «Putins jerndokke» og «Putins propagandasjef på TV», er blant beskrivelsene som brukes om 37-åringen.

NUPI-forsker og Russland-ekspert Jakub Godzimirski utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer