Derfor falt børsen

Fredag endte hovedindeksen på Oslo Børs ned 3,2 prosent. Det er det største børsfallet på én dag siden september 2020.

KRAFTIG NEDGANG: Fredag falt børsen kraftig og det ble årets verste dag på Oslo Børs. Grafikk: Oslo Børs
KRAFTIG NEDGANG: Fredag falt børsen kraftig og det ble årets verste dag på Oslo Børs. Grafikk: Oslo Børs Vis mer
Publisert

Oslo Børs falt tungt fra start fredag og var ned 3,36 prosent i åpningsminuttene. Ved børsens stengetid endte hovedindeksen ned 3,2 prosent. Det er årets verste dag hittil på Oslo Børs.

Det skjedde etter at de viktigste børsene i Asia åpnet fredagen med stor nedgang i kjølvannet av oppdagelsen av en ny coronavariant. Situasjonen har skapt stor uro blant investorene i Asia.

Også på Wall Street var det røde tall etter åpning, og to timer før børsslutt var Dow Jones-indeksen 2,5 prosent ned, mens den bredere S & P 500-indeksen falt 2,3 prosent.

Mye usikkerhet

Den nye virusvarianten, døpt omicron, sprer usikkerhet og frykt over hele verden. WHO betegner den nye virusvarianten som en bekymringsvariant. Forskere er bekymret for at det muterte viruset skal smitte raskere, og at vaksiner ikke er like effektive.

- Markedene liker ikke usikkerhet. Det er ingen som vet hvor alvorlig den nye varianten er, og når det er usikkerhet reagerer markedene ganske kraftig, sier sjefstrateg i Nordea, Erik Bruce til Børsen.

Den siste tida har både samfunnet og økonomien åpnet gradvis opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer