Erna Solberg:

Derfor har hun «endret» navn

Torsdag het plutselig den tidligere statsministeren Arne Erna Solberg på LinkedIn.

ARNE: Erna Solberg har fått et ekstra fornavn på LinkedIn. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ARNE: Erna Solberg har fått et ekstra fornavn på LinkedIn. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag endret tidligere statsminister Erna Solberg (H) navnet sitt på det sosiale nettverket LinkedIn til Arne Erna Solberg.

«Jeg har midlertidig endret navnet mitt til Arne på LinkedIn. Det har jeg gjort for å støtte Arne-aksjonen», skriver Høyre-lederen.

Også en lang rekke andre framtredende norske kvinner har gjort det samme. Tidligere administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, eller Arne Krohn Traaseth som nå er navnet hennes på LinkedIn, var med på å sparke i gang kampanjen i Norge.

- Mange blir overrasket når de hører hvor skjevt topposisjonene i norsk næringsliv fortsatt er fordelt mellom kvinner og menn. Denne kampanjen er kun ment som en påminnelse og en bevisstgjøring, sier Traaseth til E24.

Derfor ble det Arne

Ifølge Kom24 er den norske Arne-kampanjen inspirert av en nederlandsk LinkedIn-kampanje, der flere kvinner byttet navn til Peter for å illustrere at det er flere menn blant toppledere i børsnoterte selskaper, enn det er kvinnelige toppledere.

I Norge ble altså navnet Arne valgt. Årsaken er at nettstedet Equality Check i 2018 skrev at det var flere toppledere som het Arne enn det var kvinnelige toppledere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer