Norgesferie:

Derfor kan skrekk-krona «redde» Norge

Mens en kronekurs i fritt fall har skremt nordmenn med luftige ferieplaner, kan svekkelsen vise seg å gi noen av dem som blir igjen hjemme en vanvittig sommeropptur.

VENTER TURISTSTRØM: Mens en kraftig svekket kronekurs kan sørge for noen svette feriedager i utlandet i sommer, kan norsk reiseliv trolig feire en jubelsesong. Aller best ser det ut i Vestland og Nordland. Foto: Laura Pl / Shutterstock / NTB
VENTER TURISTSTRØM: Mens en kraftig svekket kronekurs kan sørge for noen svette feriedager i utlandet i sommer, kan norsk reiseliv trolig feire en jubelsesong. Aller best ser det ut i Vestland og Nordland. Foto: Laura Pl / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

En rekordsvak krone sørger for at prislappen på årets sydenferie kan bli langt saftigere enn mange nordmenn hadde sett for seg.

Men her hjemme håper et samlet norsk reiseliv på å kunne gni seg i hendene over en kjempesommer med fullstappede hoteller og restauranter.

For en fersk medlemsundersøkelse i NHO Reiseliv viser at bookingnivået for sommeren i Norge ser meget lovende ut. NHO mener den rekordsvake kronekursen gjør at vi kan vente oss en ekstraordinær strøm av utenlandske turister i sommer.

Medlemsundersøkelsen som er gjennomført blant 431 reiselivsbedrifter viser at i overkant av seks av ti melder om samme bookingnivå som i fjor - eller enda bedre. Aller best ligger de an i Vestland og Nordland fylke.

- Det er helt fantastisk med tanke på at fjorårets sommer ble svært bra. Da hentet vi oss inn igjen etter pandemien på rekordtid. Vi har vært litt spente på om 2022-nivået ville holde også i 2023, nå som folk har fått strammere økonomi, men disse tallene lover godt, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, i en pressemelding.

- Viktig drahjelp

Mens alt fra fly, hotell og middag på restaurant i de fleste ferieland har blitt dyrere for nordmenn i år, er bildet speilvendt for mange av Norges potensielle besøkende fra resten av verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer