Derfor selger de ferieparadiset

Mens andre nordmenn kjemper med nebb og klør for å sikre seg et fritidsobjekt langs sjøen, vil ekteparet Morten og Claudia ut av markedet.

PRISENE TIL VÆRS: Hyttemegler Marius Berger har operert i Indre Oslofjord i 18 år. Slik vil han beskrive det spinnville markedet. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært utrolig deilig å komme til et sted hvor vi kan senke skuldrene. Vi er bosatt i Oslo, så vi har sett på dette som vår hage i alle år.

For 15 år siden fant Morten Kvam (53) og kona Claudia Catalano Kvam (50) sitt eget lille ferieparadis på Heggholmen i Indre Oslofjord. Her har ekteparet siden tilbrakt utallige sommerkvelder med venner og familie.

I motsetning til naboøyene Nakholmen, Lindøya og Bleikøya, som alle prydes av de umiskjennelige mikrohyttene, er Heggholmen kjent for å huse noen av de største og dyreste fritidsboligene i Indre Oslofjord.

- Forelsket

Et eksempel på er vinimportør Geir Henning Eikeland som for noen år siden betalte like i overkant av 17 millioner kroner for den gamle direktørboligen på Heggholmen.

- Vi leide på åremål det første året, og ble helt forelsket i plassen. Så fikk vi muligheten til å kjøpe leiligheten året etter, noe vi naturligvis ønsket, fortsetter Morten Kvam.

Ekteparet la fire millioner kroner på bordet i 2007. For den summen sikret de et ferieparadis for seg selv og barna over to plan, med tre soverom, to stuer og et enkelt kjøkken. Fra hagen er det umiddelbar nærhet til sjø og bølgeskvulp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer