Kjell Inge Røkke har flytta til Sveits:

Derfor skjelver milliardærene

Skatteekspert advarer om «Røkke-effekt».

BITCOIN: Ordføreren i Lugano, Sveits, sier han ser fram til å snakke med Kjell Inge Røkke om Bitcoin og kryptovaluta. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Anniken Aaronsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LUGANO/OSLO (Børsen): En times kjøretur fra motemekkaet Milano, hvor Kjell Inge Røkke søndag parkerte privatflyet sitt, ligger den idylliske byen Lugano.

Omkranset av høye daler har den yrende, italienskspråklige byen tiltrukket seg en rekke rike utlendinger, som Formel 1-stjernen Fernando Alonso.

Framover vil også Røkke traske ned de brosteinskledde, trange gatene til lyden av klirrende champagneglass og duften av fersk pasta.

Mandag ble det nemlig kjent at investoren og milliardæren har flytta til Sveits.

«Skatte-vennlig»

Røkke har ikke oppgitt en konkret årsak til at han har flytta fra Norge, men skrev i et brev til medaksjonærer og medarbeidere i Aker at han har valgt byen Lugano som sitt nye bosted, som «som verken er billigst eller har de laveste skattene, men til gjengjeld er et flott sted med en sentral beliggenhet i Europa».

Mange har likevel i timene etter nyheten ble kjent antatt at flyttingen skjer på grunn av lavere skatt. Flere andre milliardærer har også gått ut og gitt sin støtte til romsdalingen.

Blant annet har eiendomsmilliardær Torstein Tvenge uttalt at «det er helt forferdelig å bo i Norge nå», og den kjente aksjeforvalteren Jan Petter Sissener har gått hardt ut mot det politiske klimaet i Norge, som han mener fører til at de aller rikeste av oss flytter utenlands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer