Derfor strømmer superyachtene til Kristiansand

Forrige helg var den splitter nye superyachten «Energy» innom havna i Kristiansand en svipptur - som den siste i en lang rekke luksuriøse gjester i Sørlandets hovedstad.

PÅ SØRLANDSBESØK: Superyachten «Energy» var på snarvisitt i Kristiansand på lørdag. Foto: Truls Vikøyr
PÅ SØRLANDSBESØK: Superyachten «Energy» var på snarvisitt i Kristiansand på lørdag. Foto: Truls Vikøyr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange nordmenn regnes Kristiansand som et naturlig feriemål om sommeren. Like åpenbart er det kanskje ikke at havna i sørlandsbyen ofte får sommerlige besøk av svært luksuriøse fartøy - eid av utenlandske rikinger.

Luksusgjest

Forrige helg kunne Fædrelandsvennen fortelle at den nybygde superyachten «Energy», som er registrert i skatteparadiset Cayman Islands, la til kai ved Odderøya i Kristiansand lørdag morgen, etter å ha reist fra verftet Amels i Vlissingen i Nederland tordagen i forveien.

Men den lå ikke lenge nok til kais til at besetningen rakk verken en tur i Dyreparken eller en tur på konserthuset Kilden et steinkast unna, for i 16.30-tida lørdag hadde superyachten satt fart rett til havs igjen.

At superyachter legger jomfruturen innom Kristiansand er intet nytt. I februar 2017 la den spektakulære seilyachten «Super Yacht A» sin første seilas fra verftet i Nobiskrug i Tyskland til Kristiansand.

Denne superyachten eies av den russiske oligarken Andrej Melnitsjenko, og ble faktisk også beslaglagt i mars i år, som følge av EUs straffetiltak mot russere etter invasjonen av Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer