Designer raser etter dette

Amber Boyer føler seg krenket etter at hun ble gjort oppmerksom på at klesgigantene Shein og Meet Curve tilsynelatende har kopiert og solgt flere av designene hennes - til en mye billigere penge.

NÆRMEST IDENTISK: Det er ikke mye som skiller badedrakten fra Baiia (til venstre) og den fra Meet Curve. Foto: Baiia / Meet Curve
NÆRMEST IDENTISK: Det er ikke mye som skiller badedrakten fra Baiia (til venstre) og den fra Meet Curve. Foto: Baiia / Meet Curve Vis mer
Publisert

- Det er virkelig opprørende at merker finner det akseptabelt å ta fra mindre uavhengige designere uten å forstå merkets design, kvalitet og bærekraftige verdier.

Det sier den australske designeren Amber Boyer (28) i et eksklusivt intervju med 7Life, som ble gjengitt av 7News.

28-åringen fra Brisbane sjonglerte tre jobber innen motebransjen da hun opprettet sitt eget bærekraftige merke Baiia i 2016.

Etter å ha brukt to år på designe badetøy for kvinner, oppdaget hun at de to kinesiske motegigantene Shein og Meet Curve hadde laget seks design som var nærmest identiske hennes.

Ble fortvilet

- Jeg føler meg krenket. Det endeløse arbeidet og oppmerksomheten rundt detaljer som ligger bak hvert plagg fra Baiia, er noe vi dedikerer utallige timer til. Det er frustrerende og hjerteskjærende at noen bare kopierer det, sier Boyer.

Den australske designeren hevder at badetøyet i den ene kolleksjonen hennes er laget av italiensk stoff, og at hvert plagg koster 269 amerikanske dollar, som tilsvarer rundt 2 750 norske kroner.

Boyer ble derfor fortvilet da flere kunder gjorde henne oppmerksom på at de kinesiske motegigantene solgte flere ulike badetøy-modeller, som liknet veldig, men som koster en god del mindre. Prisene gikk fra 15,99 amerikanske dollar (rundt 160 kroner) til 38,99 amerikanske dollar (rundt 400 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.