- Designet av klovner

Boeing-dokumenter avslører at ansatte ikke hadde tillit til MAX-flyet.

PROBLEMER: Interne dokumenter fra Boeing viser at ansatte visste at flysimulatorene som skulle teste sikkerheten til flymodellen 737-MAX, hadde problemer. Arkivfoto: Ted S. Warren / AP / NTB Scanpix
PROBLEMER: Interne dokumenter fra Boeing viser at ansatte visste at flysimulatorene som skulle teste sikkerheten til flymodellen 737-MAX, hadde problemer. Arkivfoto: Ted S. Warren / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boeing-dokumenter viser at ansatte latterliggjorde USAs luftfartstilsyn og sa at 737 MAX-flyene var «designet av klovner».

De interne dokumentene er offentliggjort av amerikanske kongressmedlemmer.

- Dette flyet er designet av klovner, som i sin tur er ledet av apekatter, skriver en ansatt i 2017, tilsynelatende med referanse til USAs luftfartsmyndighet (FAA).

Dokumentene består blant annet av samtaler mellom Boeings testflygere.

- Ville du satt familien din på et fly som har vært gjennom trening med en MAX-simulator? Det ville ikke jeg, skriver en annen ansatt.

- Nei, svarer en kollega.

Boeings 737 MAX står fortsatt på bakken etter at 346 mennesker mistet livet i to flystyrt i Indonesia og Etiopia høsten 2018 og mars 2019.

- Jeg har fortsatt ikke blitt tilgitt av Gud for det jeg dekket over i fjor, sa en av ansatte i en melding fra 2018 - tilsynelatende med henvisning til kommunikasjon med FAA, ifølge New York Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer