Etter Joe Bidens vaksinekrav:

Desperat bønn: - Kan bli katastrofalt

Amerikansk gigant trygler president Joe Biden om å trekke i nødbremsen. Advarer om masseoppsigelser og kollaps i forsyningskjeden.

ROPER VARSKO: En amerikansk næringslivsorganisasjon, som representerer seks millioner arbeidstakere, ber Joe Biden ta krisegrep. Reuters / Brendan McDermid / NTB
ROPER VARSKO: En amerikansk næringslivsorganisasjon, som representerer seks millioner arbeidstakere, ber Joe Biden ta krisegrep. Reuters / Brendan McDermid / NTB Vis mer
Publisert

- Dersom titusener eller hundretusenvis av ansatte blir sagt opp bare to uker før jul, kan resultatet bli intet mindre enn katastrofalt for de arbeidsledige, deres familier og for amerikansk økonomi, advarer Eric Hoplin, administrerende direktør i The National Association of Wholesaler-Distributors (NAW).

Næringslivsorganisasjonen, som representerer drøye 30 000 bedrifter og opp mot seks millioner amerikanske arbeidstakere, trygler nå Joe Biden om å trekke i nødbremsen.

I en desperat bønn til Det hvite hus, advarer toppsjefen ikke bare om en potensiell brutal knekk for USAs økonomi. Han frykter også at en allerede kriserammet produksjons- og distribusjonskjede skal knekke ryggen fullstendig.

Bakteppet er presidentens omstridte vaksinekrav.

Omfattende krav

Det var i begynnelsen av september at Biden varslet nye vaksineregler for landets innbyggere. Mandatet innebærer at 100 millioner amerikanere fikk krav om å vaksinere seg.

Handlingsplanen omfatter alle arbeidsgivere med mer enn 100 ansatte. Påbudet gjelder helsearbeidere, føderalt ansatte og ansatte i virksomheter som samarbeider med føderale myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer