Desperat milliardjakt: - Det er kritisk

Flyselskapene kjemper en desperat kamp for å sikre seg hjelp i møte med coronakrisa. Nå ropes det etter umiddelbare tiltak fra regjeringen.

MILLIARD-GARANTI: SAS har fått milliardgaranti fra Danmark og Sverige. Nå krever flere at norske myndigheter umiddelbart tar liknende grep. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MILLIARD-GARANTI: SAS har fått milliardgaranti fra Danmark og Sverige. Nå krever flere at norske myndigheter umiddelbart tar liknende grep. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Situasjonen er svært kritisk, og det blir mer kritisk for hver eneste dag som går, sier Parat-leder Unn Kristin Olsen til Børsen tirsdag kveld.

Budskapet er at tiden er i ferd med å renne ut, og nå krever hun at regjeringen presenterer sin redningspakke for norske flygiganter så fort som mulig.

- Vi krever en løsning allerede i morgen, sier hun.

Full stopp

I løpet av kort tid har norske myndigheter, i likhet med en stadig lengre rekke land, innført de mest dramatiske tiltakene siden krigen. Det har skjedd som følge av spredningsfaren av coronaviruset og sykdommen covid-19.

Flere land har stengt grensene sine og trafikken ved mange flyplasser har nærmest stoppet fullstendig opp.

Den alvorlige situasjonen har ført til katastrofevarsler for flere næringer, og det har blitt stadig mer åpenbart at konsekvensene kan bli dramatiske.

Flyanalytiker Jan Ohlson varslet i helga at SAS ikke er mange uker fra konkurs, med mindre de får umiddelbar hjelp. SAS-sjef Rickard Gustafson varslet at «et flyselskap som ikke har billettinntekter» ikke kan vare lenge, samme dag som han kunngjorde at inntil 10 000 av selskapets ansatte permitteres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer