Venter ladekøer for elbil i ferien:

- Det blir kaos

Bolleland på Espa opplever stor pågang, og satte allerede ny bollerekord før vinterferien. Nå venter de kaos på ladestasjonene de neste dagene.

KLARE: Daglig leder av Bolleland på Espa, Olav Simensen, sier de er godt forberedt på det voldsomme ønsket om bolle i vinterferien. Foto: Privat
KLARE: Daglig leder av Bolleland på Espa, Olav Simensen, sier de er godt forberedt på det voldsomme ønsket om bolle i vinterferien. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har hatt en kjempepågang. Vi har aldri før solgt 35 000 boller i helgen før vinterferien, så det var ny rekord, sier daglig leder av Bolleland på Espa, Olav Simensen.

Espa-bollene er kanskje E6's mest spiste veisnacks mellom Oslo og Trondheim, og er et svært populært stopp på veien til vinterfjellet.

Det betyr også mye trykk på ladestasjonene fra elbilister nå som det er vinterferie for folket på Østlandet.

Per dags dato er det nærmere 600 000 elbiler i landet.

Bolleland forventer storinntrykk på utfartsdagene i vinterferien.

- Det blir kaos på søndag i hvert fall. Kanskje også noe lørdagen, hvis en del velger å reise hjem da. Men det er et kjempebra kaos, helt knall, sier Simensen.

Hoper seg opp

Bolleland har fått en del nye ladere den siste tiden, noe som gjør at det går noe fortere for gjestene.

- Likevel hoper det seg opp i perioder med mye trafikk. Men folk har blitt litt flinkere til å lade smart, og har ikke like stor rekkeviddeangst lenger, sier Simensen.

Generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu, sier at det i fjor ble bygget rekordmange hurtig- og lynladere i landet, og at det er god dekning av ladestasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.