SAS-streik

Det blir pilotstreik

Etter fem og et halvt døgn på overtid ble det meklingsbrudd.

ANSVAR: Leder i norske SAS-flygeres forening mener ansvaret ligger på andre siden av bordet. Video: Mia Engenes Bratlie. Reporter: Jon Even Andersen, Børsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Børsen): Det blir likevel pilotstreik etter at meklingsfristen gikk ut klokka 12 mandag morgen.

Det sa toppsjef i SAS, Anko van der Werff.

Tordner

Han tordnet i sin tale mandag, og var tydelig opprørt.

- Dette er utrolig dårlige nyheter for passasjerene våre. Vi er knust. Dette var sommeren hvor alle gledet seg til å reise igjen, sier toppsjefen, som legger mye av skylden på SAS-pilotene:

- Vi har hatt den verste pandemien i vår livstid, forhåpentligvis. Vi har mottatt mange skattebetaleres penger. Det er skammelig at dette er måten pilotene velger å betale tilbake all sjenerøsitet og tålmodighet alle land der ute har hatt med selskapet, sier han.

Han raser videre.

- De har holdt selskapet som gissel, sier Werff.

Meklingen mellom SAS og pilotene førte ikke fram. Dermed streiker 900 piloter. Vi snakker om en streikekultur, sier han.

Alle i streik

- Uansett hva vi har gjort så har vi ikke kommet i mål. Det skylder vi på SAS for. SAS vil ikke komme til enighet, SAS ville ha en streik.

Det sa leder av Svensk Pilotförening, Martin Lindgren, for SAS-pilotene til pressen. Han slår like hardt tilbake mot selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer