SAS-streik

Det blir pilotstreik

Etter fem og et halvt døgn på overtid ble det meklingsbrudd.

ANSVAR: Leder i norske SAS-flygeres forening mener ansvaret ligger på andre siden av bordet. Video: Mia Engenes Bratlie. Reporter: Jon Even Andersen, Børsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Børsen): Det blir likevel pilotstreik etter at meklingsfristen gikk ut klokka 12 mandag morgen.

Det sa toppsjef i SAS, Anko van der Werff.

Tordner

Han tordnet i sin tale mandag, og var tydelig opprørt.

- Dette er utrolig dårlige nyheter for passasjerene våre. Vi er knust. Dette var sommeren hvor alle gledet seg til å reise igjen, sier toppsjefen, som legger mye av skylden på SAS-pilotene:

- Vi har hatt den verste pandemien i vår livstid, forhåpentligvis. Vi har mottatt mange skattebetaleres penger. Det er skammelig at dette er måten pilotene velger å betale tilbake all sjenerøsitet og tålmodighet alle land der ute har hatt med selskapet, sier han.

Han raser videre.

- De har holdt selskapet som gissel, sier Werff.

Meklingen mellom SAS og pilotene førte ikke fram. Dermed streiker 900 piloter. Vi snakker om en streikekultur, sier han.

Alle i streik

- Uansett hva vi har gjort så har vi ikke kommet i mål. Det skylder vi på SAS for. SAS vil ikke komme til enighet, SAS ville ha en streik.

Det sa leder av Svensk Pilotförening, Martin Lindgren, for SAS-pilotene til pressen. Han slår like hardt tilbake mot selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.