- Det dummeste jeg har hørt

Rødt har lite til overs for Stein Erik Hagens Nord-Korea-utspill.

KRANGLER: Milliardær og Orkla-eier Stein Erik Hagen (t.h.) foreslår at Rødts velgere kan reise til Nord Korea. Det har Rødt-leder Bjørnar Moxnes lite til overs for: Foto: NTB
KRANGLER: Milliardær og Orkla-eier Stein Erik Hagen (t.h.) foreslår at Rødts velgere kan reise til Nord Korea. Det har Rødt-leder Bjørnar Moxnes lite til overs for: Foto: NTB Vis mer
Publisert

I kjølvannet av en uenighet om bruk av privatfly til og fra hytta denne uka, valgte Stein Erik Hagen å fyre av ei real kraftsalve i retning partiet Rødt.

- Jeg blir gjerne med og spanderer en «one-way ticket» til Nord-Korea for dem som stemmer Rødt. Så får de et samfunn slik de ønsker seg med en gang.

Hagen ser at det ligger an til at venstresiden vinner høstens valg, men han er ikke så bekymret for om Ap og Sp skulle komme til makta, da det er partier han regner for å være «ansvarlige».

Da er det verre med de to andre.

- Rødt og SV er for meg helt uansvarlige, sier Hagen.

- Null til felles med Rødt

På Rødts partikontor fnyser de av Hagens utspill. De kjenner seg på ingen måte igjen i at Nord-Korea skal være «et samfunn de ønsker seg».

- Dette er det dummeste jeg har hørt på lenge. Dette skremmebildet må Hagen bare gi opp først som sist, smeller det fra partileder Bjørnar Moxnes, som fortsetter:

- Nord-Korea er et autoritært diktatur og et land med enorme forskjeller. De har nøyaktig null til felles med Rødts politikk for et mer demokratisk samfunn uten økonomiske klasseskiller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.