- Det er absurd

Hovedlærer i etterretning, Tom Røseth, går hardt ut mot den britiske avisa The Times' publisering av de oppsiktsvekkende påstandene om at Norge og USA sto bak sprengningen av Nord Stream-ledningene.

VEKKER REAKSJONER: Påstandene om at Norge bisto i sprengningen av gassrørledningene Nord Stream 1 og 2, sjokkerer. Foto: Handout / Det danske forsvaret / AFP
VEKKER REAKSJONER: Påstandene om at Norge bisto i sprengningen av gassrørledningene Nord Stream 1 og 2, sjokkerer. Foto: Handout / Det danske forsvaret / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag publiserte den britiske avisa The Times påstander fra den Pulitzer-prisvinnende reporteren Seymour Hersh (85).

Den amerikanske journalisten hevder der å ha funnet ut at det var USA og Norge som sammen sto bak sprengningen av rørledningene Nord Stream 1 og 2.

Påstandene har i etterkant vekket sterke reaksjoner.

- Disse påstandene er selvsagt bare tøv, sa Utenriksdepartementet om påstandene.

- Dette er ren fiksjon, sa Adrienne Watson i USA nasjonale sikkerhetsråd, ifølge NTB.

Også hovedlærer i etteretning ved Stabsskolen, Tom Røseth, avviser at det kan være noe hold i teoriene til Hersh, som han mener er basert på tvilsomme kilder.

- Skuffet

- Det er absurd. Blogginnlegget bruker noen sannheter om en reell øvelse i området - og et par andre tilforlatelige fakta - og drar det over i helt fantasiaktige konklusjoner, med kilder som synes å være svært tvilsomme, sier Røseth til Dagbladet.

Den britiske avisa The Times har omtalt påstandene til Hersh - uten å imøtegå de udokumenterte påstandene til journalisten i særlig grad.

Røseth mener det er oppsiktsvekkende av en stor avis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer