- Det er en fantastisk dag

Bjørn Kjos etter kriseplanen.

NORWEGIAN: Tidligere konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos, er fornøyd med hvordan han arvtakere har jobbet under coronakrisen. Video: Lars Eivind Bones. Reporter: Nicolai Eriksen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er kjempeglad. Det er en fantastisk dag, sier Bjørn Kjos utenfor Norwegians hovedkvarter på Fornebu.

- Vi har mange tusen fantastiske medarbeidere, og de er veldige glade for at de nå har en sikrere framtid enn de ellers ville hatt, sier Norwegian-gründeren.

Han møter pressen etter at aksjonærene i dag stemte ja til selskapets kriseplan i en ekstraordinær generalforsamling.

Spilte rolle i helga

Norwegian-sjef Jacob Schram har vært gjennom en beintøff uke. Han har måttet overtale både obligasjonseiere, leasingselskaper og aksjonærene til å være med på selskapets forslag til kriseplan. Ellers ville det vært kroken på døra for flyselskapet.

Bjørn Kjos, som i dag er ansatt som rådgiver i Norwegian, sier han ikke har hatt tid til å være nervøs. I stedet har han konsentrert seg om å bidra der han kan.

- Ledelsen greier dette mye bedre enn meg. Og så har jeg hatt en del kontakt med småaksjonærene, sier Kjos.

En gruppering av småaksjonærene varslet i forrige uke at de kunne komme til å stemme ned ledelsens redningsplan. I helga snudde de etter samtaler med Mr. Norwegian selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer