- Det er en stor skam

NHO-sjef Ole Erik Almlid er beskjemmet.

SLITER: Seks av ti bedrifter sliter med å finne kvalifisert arbeidskraft. En av fire unge fullfører ikke videregående skole. NHO-topp Ole Erik Almlid ønsker å gjøre noe med begge deler. Foto: Foto: Jarl Fr. Erichsen, NTB scanpix
SLITER: Seks av ti bedrifter sliter med å finne kvalifisert arbeidskraft. En av fire unge fullfører ikke videregående skole. NHO-topp Ole Erik Almlid ønsker å gjøre noe med begge deler. Foto: Foto: Jarl Fr. Erichsen, NTB scanpix Vis mer
Publisert

Regninga for den norske velferdsstaten vil øke med formidable 41 milliarder kroner i løpet av de neste tiårene, kan Nav fortelle i en fersk framtidsanalyse.

Regnestykket bygger på en forutsetning om at like mange deltar og like mange står utenfor arbeidslivet som i dag. Befolkningsvekst og aldring tar utgangspunkt i beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

- Det å inkludere flest mulig i arbeidslivet vil trolig være det viktigste grepet for å sikre velferdsordningene i framtida, sier seniorrådgiver Espen Steinung Dahl i Kunnskapsavdelingen i Nav.

- En skandale

Også Næringslivets Hovedorganisasjon har kikket inn i glasskula:

- De neste tretti åra må det skapes mellom 600 000 og 750 000 nye jobber dersom vi skal opprettholde dagens velferdsnivå, sier NHO-direktør Ole Erik Almlid.

SKAM: NHO-sjef Ole Erik Almlid. Foto: Kristin Svorte
SKAM: NHO-sjef Ole Erik Almlid. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Minst to av tre av disse nye jobbene må komme i privat sektor. Der sier seks av ti bedrifter i dagens Norge at de sliter med å finne arbeidskraft med riktig kompetanse.

- Samtidig vet vi at en av fire ikke fullfører videregående skole. Det gir en ubalanse mellom næringslivets behov for kvalifisert arbeidskraft og ungdommens behov for å finne seg jobb. Det er en stor skam, tordner Almlid.

Dette vil bli tema på NHOs årskonferanse 8. januar.

- Dette er en utfordring som vi alle er ansvarlig for å løse. Historien vil dømme oss på om vi klarte å løse denne utfordringen, understreker NHO-toppen.

Flere uføretrygdet

Regjeringen har tatt flere grep for å forsøke å rette opp i ubalansen, som da hele fire statsråder lanserte inkluderingsdugnaden for to og et halvt år siden. Den skal få flere bedrifter - og staten - til å ansette flere med hull i CV-en.

Så sent som i høst måtte statsminister Erna Solberg (H) innrømme at det går litt tregt. Almlid etterlyser sterkere grep fra regjeringen:

- Intensjonen er bra. Men jeg er litt usikker på hva inkluderingsdugnaden egentlig er. Skal vi lykkes med dette, trenger veien helt annen kompetansepolitikk og vi må åpne flere veier inn i arbeidslivet, sier Almlid til Børsen.

Allerede neste år vil utgiftene til uføretrygd passere 100 milliarder kroner, ifølge statsbudsjettet for 2020. Siden Solberg tok over som statsminister i 2013, har antall uføre økt med 45 000 personer.

Spørsmålet er om - og hvordan - trenden kan vendes.

Skolefrafall største problem

Seniorforsker Simen Markussen ved Frischsenteret sier at nøkkelen til å få flere i arbeid, er å få flere til å fullføre videregående skole.

- At en av fire ikke fullfører videregående skole, det er vårt største sløseriproblem. For dem som ikke har fullført videregående skole sliter virkelig med å komme inn i arbeidslivet, sier Markussen til Børsen.

Han peker på to konkrete grep som kan gjøre det enklere:

- En lærlingegaranti vil være veldig viktig. Dessuten bør vi lette på alle teorikravene. Alt som kan redusere frafallsproblemet er jeg varm tilhenger av.

- Senke teorikravene - på hvilken måte?

- En pilot må kunne fly og en kirurg må kunne operere, selvfølgelig. Men må du ha minst 4 i matte for å undervise i musikk? Alle kompetansekrav er godt ment, men jaget etter kompetanse bygger i sum en mur rundt arbeidslivet for dem som har problemer med å møte kompetansekravene, sier Markussen.

Når det utlyses en stilling i et departement, er det gjerne et krav om at du må ha en mastergrad, men uten at det er spesifisert ytterligere.

- Du kan være jurist, antropolog eller hva som helst. Det framstår ikke som et funksjonelt kompetansekrav, men det siler søkere og bidrar til å bygge muren rundt arbeidslivet, sier Markussen.

Kompetanse, kompetanse, kompetanse

Almlid vender tilbake til de nesten 28 000 bedriftene som er tilsluttet Næringslivets Hovedorganisasjon.

- I valgkampene er det en gjenganger at Erna Solberg og Jonas Gahr Støre krangler om hva som er de største utfordringene for norske bedrifter. Er det skatt, infrastruktur, byråkrati eller bompenger? Men når vi spør bedriftene i våre egne undersøkelser, så er svaret kompetanse, kompetanse, kompetanse. De er selvfølgelig opptatt av skatt, men kompetanse triumfer alt, sier NHO-direktøren.

- Hva innebærer det at seks av ti bedrifter sier de mangler kompetanse?

- Det er et lite hyggelig tall. Et skremmende tall. Og av disse igjen sier fire av ti at de har latt være å gjøre investeringer på grunn av dette. Så jeg engasjerer meg veldig sterkt i dette. På vegne av bedriftene, men ikke minst på vegne av ungdommen, som må få muligheter til å skaffe seg et verdig liv.

Vil styre mer i skolen

NHO-direktøren har tre grep han mener er avgjørende:

- For det første må LO og NHO få større innflytelse over dimensjoneringen av videregående skole. Utdanningssystemet må henge bedre sammen med bedriftenes behov., sier Almlid.

NHO-sjef Ole Erik Almlid mener det er en skandaløs ubalanse mellom bedriftenes behov for kompetanse og ungdoms behov for utdannelse. Foto: Kristin Svorte
NHO-sjef Ole Erik Almlid mener det er en skandaløs ubalanse mellom bedriftenes behov for kompetanse og ungdoms behov for utdannelse. Foto: Kristin Svorte Vis mer

- Dernest må vi få en lærlingeklausul med krav om lærlingordninger i bedrifter som kommuner og private bedrifter inngår kontrakt med. Regjeringen har jo økt lærlingetilskuddet. Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke vil følge opp med et konkret krav, framholder NHO-toppen.

Almlid gir seg heller ikke på det som er en rød klut for de aller fleste på venstresida i politikken:

- Det må bli enklere med midlertidige ansettelser, for å åpne en ny vei inn i arbeidslivet. Det er helt uproblematisk, fordi fast ansettelse uansett er og vil være hovedregelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer