- Det er farlig

Under NHOs landsmøte torsdag advarer Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mot Kina, understreker viktigheten av våpenstøtte til Ukraina og advarer mot å la Russland vinne krigen.

ADVARER: Under sin tale til NHOs landsmøte torsdag advarer Nato-leder jens Stoltenberg mot å være naive i handelsforhold med Kina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ADVARER: Under sin tale til NHOs landsmøte torsdag advarer Nato-leder jens Stoltenberg mot å være naive i handelsforhold med Kina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Helt siden 2014 har vi gjennomført den største omstillingen av vår forsvarsallianse siden den kalde krigens slutt, sier Stoltenberg og understreker at Russlands krig mot Ukraina startet allerede da.

Generalsekretæren sier også at Nato har større militært nærvær i sine østområder for å avskrekke Russland og for å forhindre utbrudd av en større krig.

- Det er viktig å støtte Ukraina. Hvis president Putin vinner i Ukraina er det en tragedie for Ukrainerne, men det er også farlig for oss, sier Stoltenberg og understreker at våpenstøtte til Ukraina er en forutsetning for at landet skal kunne inngå en fredsavtale med Russland med nok makt til å stå på sine krav.

- Våpen er veien til fred, det er et paradoks, sier Stoltenberg om viktigheten av våpenstøtte til Ukraina.

NHO: På NHOs årskonferansen 2023 skal bedriftene, politikere og norske og internasjonale ledere snak... Vis mer

Generalsekretæren sier at en av lærdommene fra krigen er viktigheten av å bruke penger på forsvar, ammunisjon, soldater og våpen.

- Det er farlig å undervurdere Russland, legger han til.

Stoltenberg trekker også fram forholdet til Kina - og advarer om å bli for avhengig av kinesisk infrastruktur.

- Det kan ikke være slik at kortsiktige økonomiske interesser settes foran grunnleggende nasjonale interesser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer