- Det er fryktelig

Kundene forsvant over natta. Nå trygler næringsliv og turistnæringa i svenske grensekommuner om norsk åpning.

SPØKELSESBY: Normalt kryr det av folk på Nordby shoppingsenter like over grensa. Nå er «Norges største kjøpesenter» en spøkelsesby. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
SPØKELSESBY: Normalt kryr det av folk på Nordby shoppingsenter like over grensa. Nå er «Norges største kjøpesenter» en spøkelsesby. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn harryhandlet for 14,3 milliarder kroner i fjor. Etter at grensa ble stengt for å forhindre spredning av coronaviruset, har omsetningen sunket med 95 prosent i Strømstad og flere andre grensekommuner.

Noen kilometer fra grensa ved Svinesund ligger Nordby Shoppingsenter. Senterleder Ståle Løvheim pleier å omtale Nordby som «Norges største kjøpesenter».

I fjor omsatte Nordby for 4,6 milliarder kroner. Det er godt over Sandvika storsenter som er Norges største med en omsetning på 3,2 milliarder kroner. Nå er Nordby blitt en spøkelsesby.

- Kundene forsvant over natta. Du trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at det er krevende. Nå har jeg 1100 ansatte i permittering. Så det er nesten bare meg her. Det er uvirkelig, sier Løvheim til Børsen.

Han ser med spenning fram til at den norske regjeringen kommer med oppdaterte råd for ferie- og fritidsreiser fredag.

- Vi savner hverdagen. Jeg håper dette normaliserer seg så fort som mulig, sier Løvheim.

- Helt ødeleggende

Turistsjef Åsa Massleberg i Strømstad sier alle nå venter på regjeringens avgjørelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer