Sitrusproduksjon er en milliardindustri i Sør-Afrika, og 37 prosent av eksporten går til Europa, som dermed er det viktigste markedet.
Men nå skaper europeerne hodebry for afrikanerne.
I juni vedtok EU å innføre nye regler og krav til import av sitrusfrukter fra afrikanske land.
Det har ført til store protester fra blant annet Sør-Afrika, der appelsinproduksjonen er i høysesong.
Må kjøle ned frukten
Før frukten eksporteres er produsentene pålagt å nedkjøle dem, i tillegg til å sørge for en temperatur på mellom -1 og 2 grader i 25 dager under transporten til Europa, skriver dansk TV2.
Hensikten er å hindre spredningen av en spesiell type møll, som finnes i mange afrikanske land, og som blant annet lever av appelsiner og grapefrukt.
- Fullstendig katastrofe
Tiltakene trådde i kraft i juli mens skipene med tonnevis med sørafrikansk frukt til Europa, allerede var på sjøen. Resultatet var at frukten ble holdt igjen på ankomststedet og råtner.
- Det er en fullstendig katastrofe, sier toppsjefen for South Africa's Citrus Growers' Association (CGA), Justin Chadwick, til AFP.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger