Krigen i Ukraina:

- Det er ikke trygt

Russiske oligarker rømmer fra ferieparadis.

FLYKTER: Bare én luksusyacht med tilknytning til en russisk oligark har vært å spore utenfor de baleariske øyene siden Russland invaderte Ukraina. Her er en strand ved byen Cala En Porter på Menorca. Foto: The Travel Library/REX/NTB
FLYKTER: Bare én luksusyacht med tilknytning til en russisk oligark har vært å spore utenfor de baleariske øyene siden Russland invaderte Ukraina. Her er en strand ved byen Cala En Porter på Menorca. Foto: The Travel Library/REX/NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke bare Rune Rudberg som er glad i å feriere på Balearene, den spanske øygruppa i Middelhavet. Det er også et yndet reisemål for russiske oligarker.

Etter at Russland invaderte Ukraina for tre måneder siden, har oligarkene derimot glimret med sitt fravær ved den spanske kysten.

Bare én yacht tilknytta en av de russiske rikingene har vært å se i regionen siden sanksjonene fra Vesten ble pålagt dem.

Det viser en analyse gjort av Spire Global Inc for Bloomberg.

- Vil tenke seg om to ganger

Selskapet har laget en tjeneste der de til enhver tid sporer hvor yachter tilknytta oligarker skal befinne seg.

Over 12 yachter, til en samla verdi av over 2,25 milliarder dollar, cirka 22 milliarder kroner, har blitt beslaget verden over etter at krigen starta.

Blant annet tok Fiji, på vegne av USA, nylig kontroll over superyachten «Amadea», som USA mener er eid av den sanksjonerte oligarken Suleiman Kerimov. Den er verdsatt til 300 millioner dollar.

- Alle rike russere som eier en megayacht, uansett om de er på sanksjonslistene eller ikke, vil tenke seg om to ganger før de forflytter yachtene sine til Mallorca, Ibiza eller noe annet sted i Europa, sier Denis Suka, en influencer som er kjent som «The Yacht Mogul», til Bloomberg, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer