- Det er jo galskap

De ivrigste har sovet under åpen himmel midt i Oslo sentrum i tre uker.

VINKØ: Det årlig Burgund-slippet på Vinmonopolet får voksne mennesker til å legge seg i soveposen foran butikken i flere uker i forkant. Med priser på opptil 55.000 kroner flaska, kniver de om hvem som får tak i det aller beste. Video: Endre Vellene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag får køliggerne utenfor Vinmonopolets spesialbutikk på Aker Brygge lønn for strevet.

Vin til 55 000 kroner flaska ligger i potten når det skal gires om fra utholdenhet til hurtighet, taktiske grep og strategiske vurderinger.

Og glipper den mest eksklusive i kampens hete, kan de fremste i køen fortsatt kjempe om kupp til 10 000, 15 000 eller 27 000 kroner.

Et eget samfunn

Det handler om Vinmonopolets årlige slipp av viner fra Burgund. Dråpene fra dette området øst i Frankrike har en status i vinverden som noe av det ypperste. For de mest interesserte er dette slippet en begivenhet som ikke overgås av noe annet.

For andre er livet i polkøen av vel så stor interesse.

- Det er en indre justis. Jukser du og drar på jobb uten å få inn kona eller en venn til å ta plassen din, da havner du bakerst i køen, forteller Oda Randmæl.

Hun har campet på Aker Brygge i tre døgn og er nummer sju når de offisielle kølappene skal deles ut torsdag morgen.

- Er det ikke juks å ha vikar?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer