«Det finnes ingen unnskyldning»

Senatoren får pepper etter dette stuntet.

FINN ÉN «FEIL»: I motsetning til de formelle antrekkene til Bernie Sanders, Ed Markey, Peter Welch, og Jeff Merkley, gikk John Fetterman for en noe mer avslappet stil under en pressekonferanse forrige uke. Det vekker både latter og vrede. Foto: Alex Wong / Getty Images /AFP
FINN ÉN «FEIL»: I motsetning til de formelle antrekkene til Bernie Sanders, Ed Markey, Peter Welch, og Jeff Merkley, gikk John Fetterman for en noe mer avslappet stil under en pressekonferanse forrige uke. Det vekker både latter og vrede. Foto: Alex Wong / Getty Images /AFP Vis mer
Publisert

Flere hevet øyenbrynene da senatoren John Fetterman dukket opp på en pressekonferanse torsdag i forbindelse med forhandlinger om USAs gjeldstak.

Han sto sammen med senatorene Ed Markey, Jeff Merkley, Bernie Sanders og Peter Welch - som var ulastelig antrukket i dress og slips. Fetterman var på sin side iført et noe mer avslappet antrekk i form av en hvit hettegenser, gymshorts og joggesko.

Det har ikke gått upåvirket hen. Blant dem som har sendt et stikk i retning politikeren, er demokratens egen kone Gisele Fetterman.

- Motesansen er meh, men den politiske sansen er (sammenklemte fingre-emoji) (topp. journ.anm.), skriver hun.

- Upassende

Den kontroversielle republikaneren Lauren Boebert er derimot hardere i klypa:

- John Fetterman redefinerte 'Casual Friday' på en torsdag morgen. Det er virkelig upassende for noen å dukke opp slik til hvilken som helst jobb, ikke minst til en jobb som bare 100 personer er valgt til å gjøre. Det finnes ingen unnskyldning for det, skriver hun på Twitter.

Tema for pressekonferansen var - som nevnt - de stadig mer alvorstunge forhandlingene om USAs gjeldstak. Søndag diskuterte president Joe Biden med lederen for Representantenes hus, Kevin McCarthy, og mandag skal de to møtes ansikt til ansikt.

Ikke første gang

Fettermans budskap under pressekonferansen var å oppfordre president Joe Biden til å heve gjeldstaket på egen hånd - uten å forhandle med republikanerne.

Han viste til en paragraf i det 14. tillegget i den amerikanske grunnloven, som blir tolket dithen at presidenten kan ha myndighet til å omgå Kongressen og heve gjeldstaket på egen hånd.

Gründer og milliardær Are Traasdahl om mulighetene for å starte som gründer i USA. Video: Pontus Höök. Reporter: Vegard Kvaale, Dagbladet Vis mer

At budskapet ble levert i en så tilbakelent stil, har imidlertid blitt lagt merke til.

Ifølge nyhetsbyrået AP er Fetterman kjent for sin avslappede klesstil - og skal ofte ha blitt observert i ovennevnte antrekk før han ble senator i november i fjor.

Personer i politikerens omgangskrets, som AP har snakket med, mener det lille klescomebacket tyder på at senatoren er i ferd med å bli frisk etter noen svært tunge måneder.

Spøkefull

I mai i fjor ble han rammet av slag og var nær døden. I november vant han mellomvalget mot TV-legen og republikaner Mehmet Oz, men i februar la han seg selv inn på psykiatrisk sykehus, som følge av alvorlig depresjon.

I slutten av mars forlot Fetterman sykehuset etter innleggelsen, og har erklært at han «er tilbake og føler seg 100 prosent». Det har naturligvis blitt mottatt med bred lettelse og glede blant kolleger, som ikke lar muligheten til å spøke med det oppsiktsvekkende antrekket gå fra seg:

- Han setter standarden for en ny kleskode, spøker Vermont-senator Peter Welch, som har jobbet tett på Fetterman etter valget i november.

- Han slet voldsomt. Og nå er han en glad person å være rundt, sier Welch.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer