- Det frekkeste jeg har hørt på lenge

LO-toppen trodde knapt det var sant da arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) pekte på utsatt ferie som en mulig vei ut av feriepengeknipa.

FERIEDRØM: Sol og bading på greske ferieøyer som her fra Kos i fjor må byttes ut med Norges-ferie i 2020. Men fortsatt er det mange som ikke vet om feriepengene kommer inn på konto. Foto: Christian Roth Christensen
FERIEDRØM: Sol og bading på greske ferieøyer som her fra Kos i fjor må byttes ut med Norges-ferie i 2020. Men fortsatt er det mange som ikke vet om feriepengene kommer inn på konto. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil minne om at dette er de ansattes penger, penger som er opptjent i 2019. Å drive for kreditors regning, slik disse bedriftene har gjort, er rett og slett ulovlig i Norge, sier LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik til Børsen.

En av fire bedrifter som er organisert i Næringslivets Hovedorganisasjon sa tidligere i vår at de enten ikke har likviditet, eller tviler på om de vil ha penger i kassa til å betale ut feriepenger i år.

Det berører potensielt titusenvis av coronarammede arbeidstakere.

- Dine penger

LO har foreslått at feriepengene skal settes inn fortløpende på en separat konto, slik bedriftene allerede i dag er forpliktet til når det gjelder pensjon og skattetrekk. Forslaget er møtt med støtte fra Ap og SV, og Røe Isaksen er slett ikke avvisende.

I et intervju med Børsen torsdag slo Røe Isaksen fast at arbeidstakerne har rett på feriepenger fra arbeidsgiveren.

Han viste til den statlige lånegarantiordningen for små og mellomstore bedrifter, der staten garanterer for 90 prosent. Et lån herfra vil sikre årets feriepengeutbetalinger, framholdt statsråden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer