- Det handler om verdier for 10 000 milliarder

Finanspolitiker Sigbjørn Gjelsvik (Sp) vil om nødvendig ta sommerferien i bruk hvis spørsmålene om ansettelsen av ny oljefondssjef går videre til Stortinget.

Torsdag samles representantskapet i Norges Bank for å diskutere ansettelsen av hedgefondmilliardæren Nicolai Tangen (bildet). Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Torsdag samles representantskapet i Norges Bank for å diskutere ansettelsen av hedgefondmilliardæren Nicolai Tangen (bildet). Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Torsdag samles representantskapet i Norges Bank for å diskutere ansettelsen av hedgefondmilliardæren Nicolai Tangen.

- Vårt mandat gir oss ikke mulighet til å bruke verken meninger eller skjønn. Vi skal se på ansettelsesavtalen opp mot de regler og retningslinjer som er i Norges Bank, sier leder for representantskapet Julie Brodtkorb til NTB.

Representantskapet fører tilsyn med driften av Norges Bank på vegne av Stortinget.

Kan ende med historisk brev

Det er tre mulige utfall etter et slikt møte: Representantskapet kan si seg fornøyde med svaret det har fått fra hovedstyret, de kan sende hovedstyret et nytt brev med ytterligere spørsmål eller de kan sende saken videre til behandling i Stortinget.

Brodtkorb sier at det er lite aktuelt med et nytt brev til hovedstyret fordi representantskapet har fått svar på de spørsmålene de har stilt. Dermed blir det en diskusjon om merknadene er oppfylt og om saken skal gå videre eller ikke.

Det vil i så fall bli første gang representantskapet sender et slikt brev til Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer