KrF og Frp vil ha eksportstans:

- Det har gått altfor langt

KrF og Frp ber regjeringen om å stanse strømeksporten inntil videre. Kjell Ingolf Ropstad (KrF) bønnfaller statsminister Støre, og mener at det har gått altfor langt.

STRØMKRISE: Statsminister Jonas Gahr Støre møtte pressen etter møtet med LO og NHO om strømkrisa. Foto: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og regjeringen at Norge vil begrense strømeksporten om nivået i vannmagasinene kommer under normalen for årstida. Energipolitisk talsperson Kjell Ingolf Ropstad for KrF og stortingsrepresentant Marius Arion Nilsen (Frp) mener derimot at man allerede nå bør innføre en midlertidig eksportstans.

- Dette har gått altfor langt. Vi vil ha en stopp av eksport fram til vi har fylt opp vannmagasinene til et forsvarlig nivå, uttaler Ropstad til Børsen og fortsetter:

- For å unngå at strømregninga i vinter ikke når nye rekorder, mener vi at det er nødvendig å stoppe eksporten fram til at magasinene har blitt fylt opp til et forsvarlig nivå. Vi mener at situasjonen med de lave vannmagasinene er kritisk.

Ropstad bønnfaller Støre.

- Vær så snill, Støre. Nå haster det å få på plass tiltak.

Situasjonsbeskrivelse

Nord-Norge opplever kraftoverskudd, mens Sør-Norge opplever kraftmangel. Nå opplyser imidlertid Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) at det for andre uke på rad har blitt importert mer strøm til Sør-Norge enn det har blitt eksportert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer