Dr. Doom advarer igjen:

- Det kommer til å bli stygt

Nouriel «Dr. Doom» Roubini ser for seg en stygg blanding av 1970-tallet og finanskrisa.

Oslo 20200115. 
Nouriel Roubini på Skagens finanskonferanse onsdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Oslo 20200115. Nouriel Roubini på Skagens finanskonferanse onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Han er ikke redd for å si tydelig ifra, økonomiprofessor Nouriel «Dr. Doom» Roubini. Tilnavnet fikk han da han forutså finanskrisa allerede i 2006, på et tidspunkt da han nærmest ble ledd ut for sine spådommer.

Det siste året har Roubini igjen advart flere ganger om hvor alvorlig de økonomiske problemene i verdensøkonomien er. Og han ser mørkt på det.

For sentralbanker verden rundt kjemper for tida en kamp for å få presset den skyhøye inflasjonen ned. Det har de blant annet gjort ved å heve rentene, og stramme inn på pengepolitikken.

Det er ikke Roubini sikker på at de tør å fortsette med. Han mener de vil måtte gi opp den pengepolitiske innstrammingen før de har klart å nå inflasjonsmålene sine.

- Kan få ny «Lehman-effekt»

Roubini mener vi står overfor en periode med stagflasjon, som betyr stagnasjon i den økonomiske veksten kombinert med høy inflasjon.

Han peker blant annet på at aksjemarkedene har falt 20 prosent i år, boligmarkedet i USA faller, og et fallende kredittmarked, der selskaper i flere år har utnyttet lave renter til å ta opp mye gjeld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer