- Det plager meg

Yara-sjef Svein Tore Holsether har aldri vært mer urolig enn han er nå.

BEKYMRET: Svein Tore Holsether mener norsk samfunnsliv må lenger fram i støvlene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEKYMRET: Svein Tore Holsether mener norsk samfunnsliv må lenger fram i støvlene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det er med en bønn til norsk samfunnsliv konsernsjefen i Yara, Svein Tore Holsether, torsdag innleder NHOs årskonferanse.

Holsether, som også er president i NHO, sier nemlig at han aldri har vært mer urolig, bekymret og utålmodig enn han er nå.

- Vi står overfor flere kriser på samme tid: Ukraina-krisen og klimakrisen. Norge har en stor mulighet til å være med på å bidra til å redusere klimautslipp fra industri og produsere mer energi for å gjøre oss mindre avhengige av fossil energi både generelt og fra Russland. Men det vil kreve store tiltak. Og vi må få opp farta, sier han til Børsen.

- Svekke den norske modellen

Å ha mål fram mot 2035 er altfor langt fram i tid, ifølge ham.

- Ting tar tid, og det blir mer polarisering. Økt polarisering kan svekke den norske modellen for tillit og samspill mellom offentlig og privat sektor.

- Hvem etterlyser du dette av?

- Alle. Dette handler ikke om å gå etter enkeltindivider, men det er noe som har skjedd i debatten rundt næringslivet og næringslivets rolle: hva det betyr for velferdsstaten både i form av skatteinntekter men også i form av å komme opp med nye løsninger, sier han, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer