Huntonit varsler grep:

- Det rystet meg

Venneslas ordfører Nils Olav Larsen (KrF) frykter for bransjen etter at Huntonit varsler drastiske grep.

- IKKE GREIT: Venneslas ordfører er rystet over at hjørnesteinsbedriften Huntonit ser seg nødt til å stanse produksjonen og permittere store deler av de ansatte. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
- IKKE GREIT: Venneslas ordfører er rystet over at hjørnesteinsbedriften Huntonit ser seg nødt til å stanse produksjonen og permittere store deler av de ansatte. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjørnesteinsbedriften Huntonit i Vennesla tar drastiske grep – de ser seg nødt til å stanse all produksjon og permittere store deler av ansatte ut året.

Det melder Fædrelandsvennen.

- Vi opplever en svikt i markedet med redusert byggevirksomhet som følge av dyre råvarer, og et urolig verdensbilde med inflasjon. I tillegg kommer de høye energiprisene, sier administrerende direktør ved Huntonit, Knut Nilsen, til avisa.

De fabrikkansatte skal torsdag ha blitt informert om permitteringsvarsler - som ble sendt ut fredag. Det er snakk om et hundretall ansatte.

Det har så langt ikke lyktes Børsen å få kontakt med Nilsen.

- Rystet

Ordføreren i kommunen mener beskjeden er urovekkende.

- Jeg kan si at jeg fikk det med meg først på Kveldsnytt. Jeg har ikke vært informert. Det rystet meg jo. Det ble nevnt at dette hadde med markedet å gjøre, men det ble også nevnt strømkrise, sier ordfører i Vennesla Nils Olav Larsen (KrF) til Børsen.

Han vil nå få i stand et møte med hjørnesteinsbedriften, for å få en bedre oversikt over situasjonen og framtidsutsiktene. Det som likevel er helt utvilsomt er at permitteringene er noe som vil prege bygda snaue tre mil nord for Kristiansand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.