Huntonit varsler grep:

- Det rystet meg

Venneslas ordfører Nils Olav Larsen (KrF) frykter for bransjen etter at Huntonit varsler drastiske grep.

- IKKE GREIT: Venneslas ordfører er rystet over at hjørnesteinsbedriften Huntonit ser seg nødt til å stanse produksjonen og permittere store deler av de ansatte. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
- IKKE GREIT: Venneslas ordfører er rystet over at hjørnesteinsbedriften Huntonit ser seg nødt til å stanse produksjonen og permittere store deler av de ansatte. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjørnesteinsbedriften Huntonit i Vennesla tar drastiske grep – de ser seg nødt til å stanse all produksjon og permittere store deler av ansatte ut året.

Det melder Fædrelandsvennen.

- Vi opplever en svikt i markedet med redusert byggevirksomhet som følge av dyre råvarer, og et urolig verdensbilde med inflasjon. I tillegg kommer de høye energiprisene, sier administrerende direktør ved Huntonit, Knut Nilsen, til avisa.

De fabrikkansatte skal torsdag ha blitt informert om permitteringsvarsler - som ble sendt ut fredag. Det er snakk om et hundretall ansatte.

Det har så langt ikke lyktes Børsen å få kontakt med Nilsen.

- Rystet

Ordføreren i kommunen mener beskjeden er urovekkende.

- Jeg kan si at jeg fikk det med meg først på Kveldsnytt. Jeg har ikke vært informert. Det rystet meg jo. Det ble nevnt at dette hadde med markedet å gjøre, men det ble også nevnt strømkrise, sier ordfører i Vennesla Nils Olav Larsen (KrF) til Børsen.

Han vil nå få i stand et møte med hjørnesteinsbedriften, for å få en bedre oversikt over situasjonen og framtidsutsiktene. Det som likevel er helt utvilsomt er at permitteringene er noe som vil prege bygda snaue tre mil nord for Kristiansand.

- Dette gikk inn på meg. Det er ikke greit i det hele tatt. Hvis dette er toppen av et isfjell, så frykter jeg for bransjen ellers. Vennesla er ei bygd der byggenæringen er veldig sentral. Vi er langt over landsgjennomsnittet for yrkesaktive i den bransjen, sier Larsen.

Venneslas største arbeidsplass

Fabrikken ble bygget opp på slutten av 40-tallet og produserte sin første trefiberplate den 12. mai 1950, framgår det på nettsidene deres. Siden den gang har fabrikken og produksjonen hatt en stor utvikling gjennom åra.

I dag er Huntonit Venneslas største private arbeidsplass med cirka 190 ansatte.

Bedriften håper at ting vil snu i begynnelsen av 2023. I første omgang vil de ansatte permitteres fra uke 47 ut året, ifølge Fædrelandsvennen.

På spørsmål fra Fædrelandsvennen om hvordan de ansatte tar beskjeden, sier Nilsen:

- Det er klart at dette er tøft. Derfor er det viktig at vi har en tett dialog med tillitsvalgte og ansatte for å gjøre dette på en så skånsom måte som overhodet mulig, sier Nilsen og legger til:

- Vi vil forsøke å hjelpe de ansatte, og så håper vi som sagt at dette ikke blir noe langvarig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer