Sydbank-analyse:

«Det ser mørkt ut»

Analytiker mener at et allerede kriserammet SAS er i ferd med å styre rett inn i et økonomisk mareritt.

I MOTVIND: Sydbank vurderer i en fersk analyse at SAS står overfor enorme utfordringer også i tida framover. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AP / NTB
I MOTVIND: Sydbank vurderer i en fersk analyse at SAS står overfor enorme utfordringer også i tida framover. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det skandinaviske flyselskapet SAS har de siste åra vært preget av en voldsom økonomisk turbulens. Luftfarten gikk inn i en historisk krise som følge av pandemien, og på toppen av dette skaper krigen i Ukraina ytterligere usikkerhet.

- Det ser mørkt ut for kriserammede SAS, lyder den klare vurderingen i en fersk analyse fra Sydbank, gjengitt av Finans.dk.

Sydbank-analytiker Jacob Pedersen mener det er en rekke faktorer som sørger for at SAS nå står i en tøffere situasjon enn sine konkurrenter: Et voldsomt underskudd i første kvartal, tap av markedsandeler mot lavprisselskaper, og trusselen om en milliardregning som følge av et kraftig oljeprishopp.

- Feil retning

Det driver kostnadene på flydrivstoff til himmels, noe som svir for hele bransjen. Pedersen presiserer imidlertid at SAS rammes hardere, fordi selskapet ikke har forsikret seg mot prisstigninger.

- Ting løper fort i feil retning for SAS. Selskapet henger etter nesten alle konkurrentene, og det blir en lang og vanskelig reise dersom SAS skal klare seg i konkurransen, sier Jacob Pedersen, gjengitt av Finans.dk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.