Sydbank-analyse:

«Det ser mørkt ut»

Analytiker mener at et allerede kriserammet SAS er i ferd med å styre rett inn i et økonomisk mareritt.

I MOTVIND: Sydbank vurderer i en fersk analyse at SAS står overfor enorme utfordringer også i tida framover. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AP / NTB
I MOTVIND: Sydbank vurderer i en fersk analyse at SAS står overfor enorme utfordringer også i tida framover. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det skandinaviske flyselskapet SAS har de siste åra vært preget av en voldsom økonomisk turbulens. Luftfarten gikk inn i en historisk krise som følge av pandemien, og på toppen av dette skaper krigen i Ukraina ytterligere usikkerhet.

- Det ser mørkt ut for kriserammede SAS, lyder den klare vurderingen i en fersk analyse fra Sydbank, gjengitt av Finans.dk.

Sydbank-analytiker Jacob Pedersen mener det er en rekke faktorer som sørger for at SAS nå står i en tøffere situasjon enn sine konkurrenter: Et voldsomt underskudd i første kvartal, tap av markedsandeler mot lavprisselskaper, og trusselen om en milliardregning som følge av et kraftig oljeprishopp.

- Feil retning

Det driver kostnadene på flydrivstoff til himmels, noe som svir for hele bransjen. Pedersen presiserer imidlertid at SAS rammes hardere, fordi selskapet ikke har forsikret seg mot prisstigninger.

- Ting løper fort i feil retning for SAS. Selskapet henger etter nesten alle konkurrentene, og det blir en lang og vanskelig reise dersom SAS skal klare seg i konkurransen, sier Jacob Pedersen, gjengitt av Finans.dk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer