Gjenåpning i Oslo:

- Det siste vi trenger nå

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) går hardt ut mot deler av statsminister Erna Solbergs gjenåpningsplan.

FRYKTER IMPORTSMITTE: Byrådsleder Raymond Johansen gikk hardt ut mot regjeringens gjenåpningsplaner under pressekonferansen onsdag 14. april. Vis mer
Publisert

Tirsdag varslet regjeringen at gjenåpningen av Norge igangsettes 16. april., til stor jubel fra mange coronatrøtte nordmenn.

Gjenåpningen gjelder imidlertid ikke for hovedstaden, noe byrådsleder Raymond Johansen (Ap) gjorde klinkende klart under en pressekonferanse onsdag formiddag:

- Det er ikke forsvarlig å åpne Oslo nå, sa Johansen til frammøtt presse.

Byrådslederen tok seg også tid til å gjenta tidligere angrep på en sentral del av Solberg-regjeringens gjenåpningsplan. Statsminister Erna Solberg har gjort det klart at regjeringen ønsker å åpne for utenlandsk arbeidskraft som kan gjøre tapet av verdiskapning og jobber minst mulig «innenfor de rammer som følger av smittevernhensyn».

- Veldig urolig

Disse planene har fått Oslos byrådsleder til å steile.

- Importsmitte er den store trusselen mot alle våre framskritt og alle våre forsøk på å holde pandemien under kontroll, sier Johansen.

Han frykter det nå er snakk om en ordning som kan favne veldig mange arbeidsinnvandrere, og frykter at økt trafikk inn til Norge vil kunne føre til en ny smitteoppblomstring i hovedstaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.