Renates (47) livsverk er ødelagt av flom:

- Det største marerittet

MG Restaurant-Pub på Voss har fått store skader etter flommen før helga.

FLOM: MG Restaurant-Pub på Voss ligger under vann. Voss er en av kommunene som er hardest rammet av flommen på Vestlandet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er livsverket mitt. Det er dette jeg har kjempa for i 18 år.

Det sier Renate Kvåle (47) til Børsen. Hun er daglig leder på MG Restaurant-Pub på Voss, som også blir kalt «Minigolfen», som ligger helt nede ved Vangsvatnet på Voss.

Før helga måtte hun stenge restauranten, etter at det strømmet inn store mengder med vann.

- Vi har flom her hele tida, så folk kan lure på hvorfor vi ikke begynte å rydde bort ting fra restauranten tidligere. Men vi har vann opp til terrassen vår hvert eneste år, uten at det går inn i bygget, sier hun.

- Tungt

Etterhvert skjønte hun at situasjonen var alvorlig.

- Da begynte vi å redde det vi kunne redde. I løpet av rundt en time gikk det fra at det kom vann inn på gulvet til at det var vann over knærne våre. Da det var over 50 cm med vann så måtte vi komme oss ut, da er det ikke forsvarlig å være der lenger på grunn av elektrisiteten i bygget, sier hun.

Den daglige lederen må nå permittere 9-10 ansatte.

- Det har vært en tung tid med pandemi de siste årene, men nå har det tatt seg veldig opp, og det har begynt å gå veldig bra igjen. Det kan bli tungt å komme i gang driftsmessig igjen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.