Wagner-leder Jevgenij Prigozjin rystet både verden og Russland lørdag, da han i en såkalt rettferdighetsmarsj sendte en kolonne leiesoldater i retning Moskva.
Målet var å styrte den sittende forsvarsledelsen. Slik gikk det ikke. I stedet inngikk Prigozjin en avtale om å trekke seg tilbake og flytte til Belarus.
Flere har omtalt opprøret som den største utfordringen president Vladimir Putin har stått i gjennom sine 23 år på toppen - og en ydmykelse av presidenten.

Ut mot norsk universitet etter Putin-refs
- Det siste vi trenger
Russland er en av verdens største energimakter. Med sine rett under ti millioner fat olje per dag, står landet for ti prosent av verdens etterspørsel etter råolje, ifølge CNN.
Helgas utvikling har gjort flere bekymret på vegne av en verdensøkonomi som febrilsk forsøker å stable seg på beina etter pandemien og sjokkene knyttet til Ukraina-krigen.
Anders Johansen, sjefstrateg i Danske Bank, sier verden er helt avhengig av den oljen som Russland eksporterer hver dag.

Mystisk russer okkuperer byggeplass
- Den har hele veien vært eksportert via land som Saudi-Arabia, India og Kina. Verden får tilgang til den, og dermed har det ikke blitt de problemene man kunne frykte, sier han til Børsen.
Et Russland med økende grad av interne stridigheter kan bidra til høyere oljepriser, noe Johansen omtaler som «det siste vi trenger».
- Verst tenkelige scenarioet
Sjefstrategen omtaler helgas hendelse som «veldig rar» og at det er vanskelig å forstå hva som var Prigozjins mål med det hele.
- Russland er svekket av krigen og et internt spill. Putin vant runde én med det interne spillet, men hva skjer videre og hvor lenge kan misnøyen pågå, spør Johansen og fortsetter:
- Det jeg har fått med meg er at Putin egentlig, av alle ondene man har, tross alt er hakket mer tilregnelig enn de andre alternativene i Russland. Hvis en svak Putin må gi seg og makten i landet blir fordelt på mange, at landet blir splittet, er dette kanskje det verst tenkelige scenarioet.

«Putins kokk»: Slik ble de uvenner
Russland er landet med aller flest atomvåpen. Hvis landet skulle bli delt inn i fem til åtte forskjellige provinser med ulike styresammensetninger, vil man ikke ha samme kontroll over disse, trekker Johansen fram.
- Det totale kaos
Helgas dramatiske hendelse har allerede gitt utslag i rubelen, som mandag morgen svekket seg kraftig. Den var ned to prosent, og ble handlet for 87 mot dollaren, ifølge Moscow Times. Den var nede i det laveste nivået på 15 måneder.
- Putin står i det totale kaos nå, sier Yale-professor og Russland-ekspert Jeffrey Sonnenfeld til CNN.
En annen energigigant, Qatar, gikk lørdag ut og uttrykte stor bekymring rundt situasjonen i Russland.
- Eskaleringen av situasjonen i Russland og Ukraina vil ha negative ringvirkninger for global sikkerhet og fred, i tillegg til mat- og energiforsyninger, het det i en uttalelse fra utenriksdepartementet.
Richard Bronze, sjef for geopolitikk og medgrunnlegger av Energy Aspects sier markedene følger situasjonen tett for å kalkulere hvordan en større risiko knyttet til russisk forsyning skal slå ut på prisene.
- En slik omveltning og usikkerhet som vi har sett de siste dagene kan gi økte priser, gitt potensialet for forsyningsforstyrrelser - og frykten for dem. Det var ikke et tema før helgen, sier han til CNN.
Kan få prisbyks
Et eventuelt betydelig tap av russisk energitilførsel vil gjøre at Kina og India vil konkurrere med vestlige land for å få tak i energi. Dersom politisk kaos i Russland begrenser flyten av andre råvarer, som korn og gjødselprodukter, kan det også skape enorm ubalanse i tilbud og etterspørsel. Det kan presse prisene opp for alle, skriver kanalen.
Johansen deler denne frykten, og viser til at Russland sitter på mye billig energi og andre råvarer.
Han sier den russiske økonomien har gått «overraskende bra» så langt, fordi de fortsatt eksporterer blant annet olja si i stor skala.
Johansen understreker samtidig at man skal være forsiktig med å stole på offisielle tall som kommer fra Russland.
- Jeg tenker i utgangspunktet at man ikke kan stole på noe av det de sier. Jo mer opptatt de er av det selv, jo mindre reelt tror jeg det er.