Tilbød hus helt gratis:

Det var bare ett problem

- Det satte en stopper for alt.

FORLOKKENDE: Cammarata skal være kjent som en by med «et tusentall balkonger rettet mot øst» - og bader da i sollys. Cammarata ligger omtrent 60 kilometer sørøst for Palermo. Foto: Oliver Hazimeh / Shutterstock / NTB
FORLOKKENDE: Cammarata skal være kjent som en by med «et tusentall balkonger rettet mot øst» - og bader da i sollys. Cammarata ligger omtrent 60 kilometer sørøst for Palermo. Foto: Oliver Hazimeh / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

De siste åra har flere italienske byer lokket med lukrative tilbud om huskjøp for en slikk og ingenting.

Sist i rekka er den sicilianske fjellandsbyen Castiglione di Sicilia, som i april la ut ferieboliger for bare ti kroner stykket. De følger dermed i fotsporene til Cammarata, som allerede i 2019 skapte overskrifter verden rundt da de ville gi bort hjem - helt gratis.

Som oftest skyldes tilbudene et forsøk på å øke befolkningen og bevare de aktuelle kommunenes arkitektoniske arv. Kjøpere må gjerne binde seg til renoveringsarbeid, og i enkelte tilfeller kommer overtakelse med en boplikt.

- Satte stopper

Dette til tross: Da ovennevnte Cammarata i den italienske regionen Sicilia ville gi bort hjem gratis, var det ikke mangel på interessenter.

- Takket være all publisiteten, fikk vi svært mange henvendelser, sier Cammaratas ordfører, Giuseppe Mangiapane, til CNN.

Initiativet støtte imidlertid på et uventet problem. Kommunen var ikke forberedt eller rustet for det massive skredet av henvendelser. Og uten en dedikert ansatt til å håndtere prosessen, stoppet det hele opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.