- Det var brutalt

Petter Stordalen opplevde voldsomme tap under pandemien. Nå kan hotellkongen le hele veien til banken.

REKORD: Hotellmagnaten Petter Stordalen gjør opp status etter pandemien. Her avbildet på scenen på næringsforumet i Åre. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB
REKORD: Hotellmagnaten Petter Stordalen gjør opp status etter pandemien. Her avbildet på scenen på næringsforumet i Åre. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB Vis mer
Publisert

- Vi gjorde «all time high» i fjor. 40 prosent bedre enn rekordåret 2019.

I et ferskt intervju med svenske Di Digital gir hotellmagnat Petter Stordalen (60) et nytt innblikk i hvordan imperiet hans preges av et utfordrende verdensbilde, med krig i Europa og en uregjerlig inflasjon.

Tross tøffe økonomiske tider og harde tilbakeslag under pandemien, har Stordalen tilsynelatende ingen planer om å tråkke på bremsen. Det kommer fram i et større intervju med Di Digitals magasin «Mitt i Bruset» under Åre Business Forum.

- Jeg vil begynne med det store bildet, verden kan bare gå under én gang, og det skjer ikke noe denne gangen heller, sier han.

- Fra himmel til helvete

Dagens Industri konstaterer at Stordalen nå er «rikere enn noensinne». Det vises blant annet til Kapitals anslag om en formue på 28 milliarder i fjor - som er en økning på hele 50 prosent.

Foruten investeringer i eiendom og aksjer, er flaggskipet og hotellkjeden - i skrivende stund bestående av 226 hoteller - på full frammarsj. Stordalen, som er tungt investert i Sverige, mener det er viktig å heve blikket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer