- Det verste er foran oss

De «ville» gassprisene kan være bak oss, ifølge analytiker. Samtidig kommer sjefen for tysk gigant med en dyster advarsel.

GASS: Vinteren blir dramatisk, før det på andre siden vil se lysere ut, ifølge analytiker. Foto: Dmitry Lovetsky / AFP / NTB
GASS: Vinteren blir dramatisk, før det på andre siden vil se lysere ut, ifølge analytiker. Foto: Dmitry Lovetsky / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag stengte Russland Nord Stream 1 på ubestemt tid, noe som har fått alarmen virkelig til å gå i et svært gasshungrig Europa.

Gassprisen steg rett til værs mandag morgen fra allerede høye nivåer. Og prisen vil trolig holde seg høy den nærmeste tida.

- Vinteren og den høsten vi skal inn i nå, blir nok mer eller mindre noe av det aller verste, sier gassanalytiker i SEB, Ole Hvalbye, til Børsen.

Advarer

Sjefen for Tysklands største gassimportør, Uniper, advarer tirsdag om at det verste er foran dem, samtidig som usikkerheten rundt russisk gassforsyning framover presser prisene opp, ifølge CNBC.

På spørsmål om han har en kommentar til «energifattigdommen», et stort problem blant vanlige folk, svarer han:

- Jeg har sagt dette flere ganger i år, og jeg snakker også med politikere. Hør her, det verste ligger foran oss, sier Uniper-sjef Klaus-Dieter Maubach til CNBC.

- Det vi ser på engrosmarkedet er 20 ganger prisen som vi så for to år siden – 20 ganger. Det er derfor jeg tror vi må ha en virkelig åpen diskusjon med alle som tar ansvar for hvordan vi skal fikse det, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer