- Det verste ligger trolig foran oss

NHO mener regjeringen presenterer mye bra i sin tredje krisepakke, men tror Norge kan stå foran flere år med stor arbeidsledighet.

Oslo 20200529. 
NHO-sjef Ole Erik Almlid kommenterer regjeringens oppdatering om koronavirus-situasjonen i Vandrehallen i Stortinget fredag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20200529. NHO-sjef Ole Erik Almlid kommenterer regjeringens oppdatering om koronavirus-situasjonen i Vandrehallen i Stortinget fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Det verste er sannsynligvis foran oss. Vi kan stå overfor flere år med massiv ledighet, sier Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.

- Vi snakker om tre tapte år før vi kommer tilbake dit vi var i slutten av 2019, legger han til.

Han stiller seg positiv til regjeringens krisepakke for å løfte landet etter nedstengningen, og har klare forventninger til at Stortinget kan samle seg om et bredt forlik.

Skatt

Almlid er glad for at regjeringen reduserer skatt på arbeidende kapital og mener at det vil bidra til å redde arbeidsplasser.

- Men det burde har vært en større reduksjon – det forventer vi at regjeringen og Frp løfter i forhandlingene i Stortinget. Skatten bør fjernes helt – i hvert fall for 2020 og 2021, sier Almlid.

Permitteringsordningen bør forlenges til 52 uker, mener Almlid, som tar til orde for at det blir en forsiktig reversering av ordningen etterhvert som landet åpner opp.

Forsiktig

- Når vi nå gjenåpner Norge er det naturlig at endringer i permitteringsregelverket blir forsiktig reversert, men da må de samtidig utvide permitteringsordningen til 52 uker. Her må vi virkelig være forsiktige: det er altfor tidlig med en fullstendig reversering – for mange er krisen fortsatt brutal, og den vil være det lenge, sier Almlid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.