- Det vil bli en krisesommer

Kun en av ti nordmenn planlegger storbyferie på hotell i sommer. Dermed kan det gå mot en krisesommer for hotellnæringen. De fleste planlegger ferie på hytta.

IKKE I ÅR: Coronarestriksjonene har ført til en kraftig nedgang i antall reiser. I år har nordmenn blitt bedt om å feriere i eget land. Dermed har alle planer om late sommerdager på en strand i Syden, som her på Ibiza, blitt lagt på is. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
IKKE I ÅR: Coronarestriksjonene har ført til en kraftig nedgang i antall reiser. I år har nordmenn blitt bedt om å feriere i eget land. Dermed har alle planer om late sommerdager på en strand i Syden, som her på Ibiza, blitt lagt på is. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er lite håp for særlig de store byhotellene å dekke opp for tapet av utenlandske turister. Selv om samfunnet gradvis åpnes opp igjen, og flesteparten av nordmenn ferierer i Norge, ser det fortsatt bekmørkt ut for hotellbransjen og for alle de permitterte som nå frykter for jobbene sine, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv i en pressemelding.

- Det er lenge til friskmeldingen av hotellbransjen på grunn av ulogisk maksgrense for konferanser. Det er en stor grunn til at det vil bli en krisesommer i år, sier hun videre ifølge Avisa Nordland.

NHO har gjennomført en undersøkelse blant 1.021 nordmenn. 11 prosent svarer at de planlegger byferie på hotell, mens 16 prosent planlegger å bo på hotell utenfor byene. 24 prosent skal på telttur og 38 prosent på biltur.

Flest, en av to, planlegger ferie på hytta, mens to av ti planlegger privat leie av hytte eller hus.

Må åpnes

NHO ber nå myndighetene om å lette på restriksjonene for konferanser for å bøte på noe av hotellenes inntektstap.

Norske reisende står normalt for 30 prosent av omsetningen på norske hoteller, forretnings- og konferansemarkedet står for 40 prosent og utenlandske turister for 30 prosent, ifølge NHO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer