- Det vil være krevende

Regjeringen er glade for at Norwegian er blitt reddet av aksjonærene.

KREVENDE TID: Flybransjen har lidd under coronapandemien og regjeringen er glade for at Norwegian er blitt reddet av aksjonærene. Video/foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en intens helg med forhandlinger godkjente Norwegian-aksjonærene i dag en kriseplan for å redde flyselskapet fra konkurs. Det betyr at Norwegian nå oppfyller regjeringens krav for å utløse 2,7 milliarder kroner i lånegaranti.

Nå klokka 14 kommenterer næringsminister Iselin Nybø (V) og samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) dagens utvikling.

- Det har vært dramatiske dager for Norwegian. Det er ikke så mange som flyr for tida, sier Nybø til pressen.

Samferdselsminister Hareide beskriver dagens nyheter som gledelige, men mener de tøffe dagene neppe er over for Norwegian.

- Alt tyder på at det vil være krevende framover. Men det er gledelige nyheter som kommer fra Norwegian. De har gjort en stor jobb, og har fortsatt en stor jobb foran seg, sier Hareide.

- Vi er ikke kjent med hva som ligger i de avtalene og den enigheten som er i Norwegian i dag. Men vi er glad for at de har kommet så langt i sitt arbeid, fortsetter han.

- Vi ønsker en sunn luftfart med konkurranse og flere aktører. Det håpet lever godt framover. Vi ønsker å vite mer detaljert hva denne omstruktureringen i Norwegian betyr, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer